Advertentie
Gezouten of gewoon lekker zoet. Als je een van deze karamelbaksels maakt, worden ze tot de allerlaatste kruimel opgegeten...
1. Whiskey karamel appeltaart
De volwassen versie van de taart waar je als kind zo gek op was. Deze typisch Engelse taart bevat alle ingrediënten voor een overheerlijke traktatie.
2. Eclairs met gezouten karamel en chocolade
Wist je dat éclair bliksemschicht betekent in het Frans. Wij snappen de benaming wel, want je bent er als de bliksem bij om deze lekkere gebakjes te proeven zodra ze uit de oven komen.
3. Blondie met gezouten karamel en peer
Blondes have more fun. Zeker in dit geval, want gezouten karamel is dé ultieme guilty pleasure.
4. Walnoot-karamel-boterkoek
Een absolute favoriet uit ons januarinummer: de walnoot-karamel-boterkoek. Mocht je niet zo’n fan zijn van walnoten: je kunt ze vervangen door een andere noot naar keuze.
5. Bananenbrood met karamel-rumglazuur
Gek op bananenbrood én op karamel? Dan is dit jouw nieuwe lievelingsrecept. Het glazuur maakt dit baksel pas écht to die for.
Onze tips
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
5x lekkers bakken voor Pasen
5x de lekkerste recepten met asperges
15x de beste recepten met broccoli
Viva la vida: mediterraanse brunch
Recepten met bouillon: briljante bouillon van Aneto
Kip uit de oven: de beste recepten
Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings
Roxanne