Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel

Advertentie

Het is bewezen: gezouten karamel is verslavend lekker. De combinatie van zoet, zout en een klein beetje vet is simpelweg niet te weerstaan. Wij vinden dat geen probleem en verwerken het goedje graag in deze heerlijke recepten!

Recepten met gezouten karamel

Er zijn van die smaakcombinaties die iedereen onweerstaanbaar vindt. Karamel en zout is er eentje van. Ben jij stiekem ook een beetje verslaafd? Dat is helemaal niet gek volgens de onderzoekers van de Universiteit van Florida. Omdat elk hapje net een klein beetje anders smaakt, willen we steeds maar meer. Met deze onweerstaanbaar lekkere recepten met gezouten karamel is dat gelukkig geen enkel probleem!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept gezouten karamel

Ten eerste delen we het basisrecept. Hiermee maak je zelf binnen 30 minuten je eigen gezouten karamelsaus. Je hebt genoeg voor een potje dat je gewoon in de koelkast kunt bewaren tot de zoete cravings zich meester van je maken. Je kunt de saus verwerken in de volgende recepten met gezouten karamel. Maar als je ‘m zo uit het potje gaat lepelen, gaan we het niet doorvertellen.

> naar het basisrecept gezouten karamel

recepten gezouten karamel

Gezouten karamelmousse

Het fijne van zout is dat het andere smaken versterkt, dus ook zoete smaken. Dat geeft een heerlijk contrast. Proef het zelf met deze heerlijke gezouten karamelmousse.

> naar het recept: gezouten karamelmousse

gezouten karamelmousse

Cheesecake met gezouten-honingkaramel

Net als salted caramel is gezouten honing onweerstaanbaar door de combinatie van zoet en zout. Proef maar in deze fantastische cheesecake!

> naar het recept: cheesecake met gezouten-honingkaramel

Cheesecake met honing

S’mores skillet met salted caramel

S’mores zijn een Amerikaanse specialiteit die onlosmakelijk verbonden is met kamperen en koken op open vuur. Een skillet is dan ook je partner in crime als het op deze delicatesse aankomt.

> naar het recept: s’mores skillet met salted caramel

gietijzeren pan of skillet: smores

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores. Het is de typische Amerikaanse kampeertraktatie maar dan in het klein. Een onweerstaanbare combi van biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows!

> naar het recept: s’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

Cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Dit is een no-stress cheesecake! Neem de kwark, slagroom en crème fraîche een uur voor de bereiding uit de koelkast, dan is de taart makkelijker te marmeren.

> naar het recept: cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Cheesecake met gezouten karamel en chocolade

Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Het is een hele mond vol: chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping. Laat je daar niet door tegenhouden want bij het nemen van de eerste hap weet je genoeg. Dit recept wil je met elk feestje maken!

> naar het recept: chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Gezoutenkaramelijs

Ten slotte dit onweerstaanbare ijs dat verrassend gemakkelijk te maken is. Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan minimaal 2 uur in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed door met een garde. Het resultaat zal minder fijn, maar niet minder lekker zijn.

> naar het recept: gezoutenkaramelijs

Gezoutenkaramelijs

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!