
Suiker duur
Lees verder na de advertentie
Misschien is het je opgevallen dat suiker duur is geworden de afgelopen tijd. Bij een kilo suiker uit de supermarkt merk je er wellicht nog niet zoveel van, maar feit is dat 1000 kilo suiker vorig jaar 400 euro kostte en je voor dezelfde hoeveelheid dit jaar 800 euro neer moet leggen. Dat is op z’n hoogst sinds 2011. En die prijsveranderingen zijn niet zoals bij gas, waar de prijs regelmatig schommelt. Voor suiker geldt dat de prijs een jaar lang vast staat. Slecht nieuws voor koekjesfabrikanten en thuisbakkers dus.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Hoe komt het dat suiker duur is?
Je vraagt je vast af hoe het nu komt dat suiker zo duur is. Dat heeft onder andere te maken met dat er de afgelopen jaren minder suikerbieten zijn geteeld. Daarnaast is Nederland afhankelijk van suiker in Europa. De suikerprijs buiten Europa ligt een stuk lager, maar er is een bescherming om Europa gelegd. De invoerrechten op het importeren van suiker zijn erg hoog, wat het importeren kostbaar maakt.
Bakken zonder suiker
Wil je een beetje op je centen (en op je tanden) letten? Bekijk dan eens onderstaand lijstje. Stuk voor stuk bakrecepten met andere zoetmakers dan suiker en minstens net zo lekker.
Vegan banaan-havermoutrepen
Deze havermoutrepen zijn – ondanks dat ze geen suiker bevatten – lekker zoet. En als je overrijpe bananen gebruikt is die ahornsiroop misschien niet eens nodig. Probeer zelf maar!
> naar het recept: vegan banaan havermout repen
No bake cheesecake
Rudolph: “Deze ongebakken cheesecake heeft een zomers tintje dankzij de kokos-pecanbodem en de passievruchtengelei. De vulling is heerlijk romig en mildzoet van smaak.”
> naar het recept: no bake cheesecake
Zachte chocolade-amandelrepen
Donna Hay: “Er gaat niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. Deze verbazend eenvoudige, heerlijke raw slice is het ideale antwoord op deze zoete verlangens.”. En dus helemaal zonder suiker!
> naar het recept: zachte chocolade-amandelrepen
Lees ook:
Onze tips

Aan de bak met Foodies: hot cross buns

Deze supermarkt verkoopt de beste én de slechtste pizza margherita

Gratis chocoladereep scoren? Zo doe je dat!

Dit is de enige duurzame gerookte makreel in het schap

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test

Waarom een Britse brunch precies is wat je nu nodig hebt

Dit is de reden dat iedereen deze maand massaal gaat brunchen

Met deze geur in huis is Pasen compleet
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?