Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
MasterChef Australië

Dit is de nieuwe jury van Masterchef Australië

Advertentie

Masterchef-fans vragen zich het al maanden af: hoe gaat het straks verder met de show? Na het plotselinge overlijden van jurylid Jock Zonfrillo (46), maakte de Australische tv-zender Channel 10 deze week de nieuwe jury van MasterChef Australië bekend. Lees snel verder om erachter te komen wie dat zijn!

In Masterchef Australië strijden amateurkoks uit heel Australië voor de titel van Masterchef. Ze tonen hun kooktalenten aan de juryleden, die bestaan uit beroemde koks en recensenten.

Jarenlang was dit het immens populaire trio Gary Mehigan, George Calombaris en Matt Preston, totdat in 2019 Masterchef Australië een nieuwe jury kreeg bestaande uit topchef Jock Zonfrillo, recensent Melissa Leong en oud-deelnemer Andy Allen.

Wil je iedere week recepten, nieuws & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Overlijden jurylid Jock Zonfrillo

Vier seizoenen lang presenteerde deze nieuwe jury Masterchef Australië, totdat afgelopen april jurylid en presentator Jock Zonfrillo (rechts op onderstaande foto) overleed. Een grote klap voor de culinaire wereld want naast geliefd jurylid was Jock erg goed in zijn vak.

Zo won hij in augustus 2017 de prijs voor Australia’s 2018 Restaurant of the Year (uitgereikt door ‘Gourmet Traveller Magazine’) met Restaurant Orana. Volgens ‘The Australian’ was Jock ook nog eens Australia’s 2018 Hottest Chef. Meer dan verdiend won Restaurant Orana ook nog eens de prijs voor Australia’s 2019 Restaurant of the Year, uitgereikt door ‘The Good Food Guide’.

Na zijn overlijden was het lang onduidelijk of iemand anders zijn plek in het tv-programma zou innemen en hoe het nu verder zou gaan.

MasterChef Australia

Nieuwe jury Masterchef Australië

Deze week maakte de Australische tv-zender Channel 10 echter de nieuwe jury van MasterChef Australië bekend. Wat blijkt? Andy Allen is het enige jurylid dat blijft. Samen met oud-deelneemster Poh Ling Yeow, journalist Sofia Levin, en Michelinsterrenchef Jean-Christophe Novelli zal hij komend seizoen de kandidaten beoordelen.

Voor Poh voelt het als een thuiswedstrijd. Ze werd tweede in het eerste seizoen en vertelt: “Masterchef Australië is waar het voor mij allemaal begon. Een groot deel van mij zal dus altijd aan de kant van de deelnemers blijven staan. Ik hoop dat als ze naar mij kijken, ze het bewijs zien dat je niet hoeft te winnen om ver te komen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Channel 10 (@channel10au)

Nieuw programma

En Mel dan? Die krijgt haar eigen show! In de spin-off Dessert Masters beoordeelt ze samen met co-host Amaury Guichon kandidaten op hun zoete skills. 

Op Instagram vertelt ze over haar vertrek: “The great honour of growing the MasterChef Australia family with the introduction of Dessert Masters is not lost on me. I relish the sweet opportunity to nurture this special series alongside Amaury.”

Benieuwd naar het zoete zusje van Masterchef Australië? Dan moet je helaas nog even wachten. Het eerste seizoen werd afgelopen jaar al in Australië uitgezonden maar is helaas bij ons nog niet op de buis. Duimen dat we dit binnenkort ook kunnen kijken zodat we Mel niet hoeven missen!

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!