Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
masterchef australie

Must-see: nieuw seizoen MasterChef Australië

Advertentie

Eindelijk is het zover: vanavond gaat het nieuwe seizoen van MasterChef Australië van start op Net5! Kun jij net als ons niet wachten? Wij geven je graag een voorproefje van de aankomende afleveringen!

MasterChef Australië

Kun jij niet wachten tot vanavond om het nieuwe seizoen van Masterchef Australië te zien? Dat begrijpen wij maar al te goed. Het bekende tv-programma is bij ons op de redactie favoriet en we leven dagelijks mee met de kandidaten in de keuken. In het nieuwe seizoen van Masterchef Australië strijden amateurkoks uit heel Australië voor de titel van Masterchef. Ze moeten zich hiervoor bewijzen aan de jury bestaande uit de onlangs overleden Jock Zonfrillo, recensent Melissa Leong en oud-deelnemer Andy Allen. Hoe dat ze afgaat, zie je vanaf vandaag, elke werkdag om 19.30 uur op Net5.

Wil je ook iedere week recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw seizoen MasterChef Australië

Dit nieuwe seizoen van MasterChef Australië kent zijn eigen thema: secrets & surprises. We kunnen dus een seizoen vol verrassingen verwachten. Bij de aftrap begint het al… Er doen dit jaar namelijk niet zoals gebruikelijk 24 deelnemers mee, maar slechts 18 kandidaten. Een daarvan ken je misschien wel: Brent Draper. Hij deed vorig jaar al mee aan het programma maar moest het seizoen verlaten vanwege persoonlijke problemen. Dit jaar maakt hij zijn comeback en dat zal menigeen verrassen.

Bekende gasten

Net als ieder jaar brengen bekende gasten een bezoek aan de Masterchef-keuken. Zo worden in de eerste aflevering worden de achttien koks vergezeld door een speciale gast: Jamie Oliver. En laat het nu net Jamie Oliver-week zijn bij Foodies!

Kerstmenu van Jamie Oliver

Snelle gerechten

Ze hebben negentig minuten om hun ‘geheime wapen’-gerecht te maken. De winnaar krijgt een groot voordeel, maar die blijft voorlopig nog geheim. De tweede aflevering keert Jamie Oliver terug en moeten de koks bewijzen dat ze net zo snel zijn al dat hij is. In de eerste ronde maken de koks een gerecht in slechts vijftien minuten. Daarna moeten ze net zo snel als Jamie Oliver werken, terwijl als hij zijn rotolo met paddenstoelen en spinazie maakt. Naast Jamie Oliver, komen in de rest van het seizoen ook andere bekende gasten langs. Denk aan Curtis Stone, Maggie Beer, Rick Stein en Peter Gilmore.

Kun je vanavond niet kijken? Geen probleem. Je kijkt alle afleveringen van het programma eenvoudig terug op Kijk.nl. Volg maandag- tot en met donderdagavond de nieuwe afleveringen rond 19.30 uur op Net5.

masterchef australie

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!