Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Niven Kunz

Deze sterrenchef is jullie mentor bij de kookwedstrijd!

Advertentie

Wil je meedoen met onze u003ca href=u0022https://www.foodiesmagazine.nl/meld-je-aan-voor-wedstrijd-van-de-beste-kookclub-van-nederland/u0022 target=u0022_blanku0022 rel=u0022noopeneru0022u003ekookwedstrijd op 10 maart 2024u003c/au003e? Goed idee! Samen met jouw kookclub maak je kans op te gekke prijzen en ontvang je tips van de beste chefs. Niet alleen de jury bestaat uit deskundigen, jullie aankomend mentor is niemand minder dan sterrenchef Niven Kunz!

Voor de kookwedstrijd van Foodies, die we samen met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm Kitchen Kookfabriek organiseren, kook je samen onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- en nagerecht.

In alle rondes worden jullie gerechten beoordeeld door een panel van juryleden. Zij zullen elk gerecht een score toekennen, wat na drie rondes resulteert in een eindscore die bepaalt wie dé beste Kookclub van Nederland is. Omdat we begrijpen dat deze wedstrijd naast heel erg leuk, ook best een beetje spannend kan zijn, hebben wij speciaal voor jullie een geweldige mentor geregeld!

Sterrenchef Niven Kunz

Niemand minder dan sterrenchef Niven Kunz zal jullie tijdens de tweede ronde bijstaan in de keuken. Hij weet als geen ander hoe ‘winteroogst’ het beste kan bereiden want groente speelt de absolute hoofdrol in de zijn  kookcarrière. Vorig jaar ontving Niven voor zijn restaurant Triptyque in Wateringen zelfs een groene Michelinster, die staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

Je begrijpt dat Niven jullie heel goed op weg kan helpen tijdens de wedstrijd… Vraag hem tijdens de tweede opdracht dus vooral het hemd van het lijf! Want wanneer krijg je nou de kans om te sparren met een sterrenchef?

Groente Menu's: Niven & Virginie

Black box

De tweede ronde zal bestaan uit een verrassingsopdracht die 90 minuten duurt. Elk team zal een hoofdgerecht creëren met winterse ingrediënten, maar jullie weten deze ingrediënten pas wanneer de opdracht begint. Of te wel, een black box challenge, bekend van het programma Masterchef. Omdat Niven de box zelf heeft samengesteld, weet hij als geen ander hoe jullie alle ingrediënten kunnen laten stralen. Kunnen jullie met zijn tips de juryleden imponeren?

Dineren bij Niven

Hebben jullie het winnende gerecht gemaakt en gaan jullie er aan het einde van de dag met de winst vandoor? Dan mogen jullie zelfs bij jullie mentor aanschuiven. De eerste prijs is namelijk een etentje bij Nivens sterrenzaak  voor de hele groep!

banner kookwedstrijd

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!