Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
eethoek samenstellen

Zo kun je de perfecte eethoek samenstellen in 5 simpele stappen

In samenwerking met They & Me
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Een eethoek is het hart van je huis; het leven speelt zich er letterlijk rond af. Er wordt niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, geleerd, gehobbyd en gepraat. Maar hoe kun je de perfecte eethoek samenstellen? Wij helpen je in 5 simpele stappen op weg!

De perfecte eethoek samenstellen

Bij They & Me maken ze de mooiste meubels, en geloven ze dat het ontwerpen en maken van meubels niet alleen draait om een mooi design, maar ook om comfort in huis te halen. De meubels zijn daarom niet alleen mooi, maar ook functioneel. Wil je de perfecte eethoek samenstellen? Met de handige tips van They & Me is dat zo gedaan!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stap 1: de indeling

Een eethoek is het hart van je huis. Zo’n belangrijk onderdeel mag best een centrale plek innemen. Prop je tafel niet strak tegen een wand, maar zorg voor ruimte eromheen. Woon je niet groot? Kies voor stoelen met een open rug en/of een ovaal tafelblad om het luchtig te houden. Een bankje is ook een plaatsbesparende optie.

eethoek samenstellen

Stap 2: de vorm

Bij een eethoek samenstellen is de vorm van de tafel van groot belang. Een ronde tafel zorgt ervoor, dat je het idee hebt dicht bij elkaar te zitten – ook bij grotere gezelschappen. Wil je een smalle, rechte ruimte doorbreken? Dan kan een tafel met een organische vorm een goede optie zijn. Rechthoekige tafels bieden over het algemeen de meeste oppervlakte per zitplaats en zijn daardoor in trek bij mensen die van een volle tafel houden.

Bij They & Me zijn knipmallen verkrijgbaar, waaruit je een papieren variant van je tafelblad kunt knippen (om in je ruimte te leggen).

Stap 3: de afmeting

Niet alleen over de vorm, maar ook over de afmeting moet je nadenken. Hoeveel personen moeten er aan tafel kunnen? Reken 60 cm per zitplaats en ga uit van de ruimte tussen de poten, niet de lengte van het blad. Check of iemand comfortabel kan zitten aan de kopse kant.

Denk niet alleen na over de lengte, maar ook over de breedte. Een smalle, rechte tafel kan aantrekkelijk lijken als je niet veel plek hebt. Maar realiseer je, dat er bij een tafel van 90 cm nog maar weinig ruimte is om iets te plaatsen tussen twee tegenover elkaar gelegen couverts. Een ronde tafel biedt over het algemeen relatief veel serveerruimte.

eethoek samenstellen met they & me

Stap 4: het materiaal

Een tafel moet praktisch zijn. Bedenk dus eerst waarvoor hij gebruikt gaat worden en waar het blad tegen moet kunnen. Wil je een warme uitstraling, maar ben je niet zo plichtsgetrouw als het op onderhoud aankomt? Kies dan voor lak in plaats van olie.

Wordt er veel geknutseld en geknoeid? Dan is het materiaal HPL is dan geen slecht idee. Houd ook rekening met hoe het licht valt; vette vingerafdrukken vallen nauwelijks op bij materiaal als Dekton. Daarbij heeft dit materiaal als voordeel dat je er ook nog eens een hete pan op kunt zetten.

materiaal eethoek

Stap 5: de kleur

Niets is zo persoonlijk als de kleurkeuze van je interieur. Laat je dus niet te veel leiden door trends, maar blijf dicht bij jezelf. Maak een moodboard van wat je mooi vindt en probeer pas daarna te achterhalen of jouw stijl een naam heeft. Je zult de eerste niet zijn, die een heel ander idee heeft van “hotel chique” dan de interieuradviseur die jou probeert te helpen.

Voorkom misverstanden en laat je Pinterest-board of knip- en plakwerk zien in de winkel. Er is hierbij geen goed of fout; van de basis die jij biedt is altijd een samenhangend plan te maken. Jouw smaak is geweldig!

Zelf je eethoek samenstellen?

Meer informatie of hulp nodig bij het samenstellen van de perfecte eethoek? Neem dan een kijkje op de website van They & Me en laat je inspireren.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!