
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Starbucks introduceert nieuwe smaak op het menu
De dagen worden langer en de zon laat zich weer wat vaker zien! Starbucks viert met deze nieuwe smaak de start van de lente en introduceert een frisse en smaakvolle selectie aan nieuwe seizoensdranken en lekkernijen, verrijkt met heerlijke lavendelsmaken. Of je nu zin hebt in een warme, aromatische latte of een verkoelend drankje, het nieuwe lentemenu biedt voor ieder wat wils. Zo geniet je nu van een koude of warme latte, matcha latte of frappuccino met een vleugje lavendel en vanille erdoor. Daarnaast hebben ze ook een nieuw assortiment lekkernijen, die goed gepaard gaan met de drankjes.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Brouwerij ’t IJ gaat over op statiegeld
Het Amsterdamse Brouwerij ’t IJ zet een grote duurzame stap door de verpakkingen herbruikbaar te maken. Het uitgebreide assortiment met klassiekers als IJwit, Zatte Tripel en seizoensfavorieten als IJbok en PaasIJ blijven in smaak hetzelfde en ook in design een duidelijk familie. Maar allemaal zijn ze vanaf nu enkel nog verkrijgbaar in statiegeld verpakking: blik, fust of fles. De nieuwe verpakkingen zorgen voor maar liefst 85% minder CO2-uitstoot. De overschakeling van wegwerpflessen naar statiegeldflessen heeft een flinke impact en sluit aan bij de duurzame ambities van de brouwerij.

ODDLYGOOD lanceert drie nieuwe (plantaardige) smaken
Het plantaardige merk Oddlygood pakt door met twee nieuwe productlijnen. De Soygurts in drie varianten – Silky Natural Soygurt, Juicy Peach & Raspberry Soygurt en Wicked Vanilla Soygurt – zijn romig van smaak, 100% plantaardig, vegan, eiwitrijk en verrijkt met vitamines en calcium. En voor alle koffieliefhebbers heeft Oddlygood 100% vegan, glutenvrije ijskoffie in de smaken Vanilla en Caramel; een mix van koffie en romige havermelk. De nieuwe Oddlygood producten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn; de Soygurts liggen vanaf nu in de winkel en de Ice Ice Coffees vanaf week 13.


Pieter Pomp: een oplaadstation zonder stekkers
Steeds minder jongeren fietsen op eigen kracht, terwijl goed eten en voldoende beweging essentieel zijn voor energie en gezondheid. Daarom opent de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) op donderdag 20 maart de Pieper Pomp in Amsterdam: een ‘oplaadstation’ zonder stekkers, maar mét een energieboost uit de keuken. Chef Donovan Kraag gaat daar live koken en laat zien dat aardappels de ultieme brandstof zijn voor actieve fietsers. Hij serveert gratis hartige hapjes voor alle fietsers die op een acculoze fiets langskomen. Je bent welkom op 20 maart van 12:30u – 14:00u bij De Gele Pomp in Amsterdam-Noord.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Trending op TikTok: dit vinden wij echt van de Ninja Slushi

Foodies Spanje staat vol tapas en toetjes: scoor ’m nu met korting

Zelf flatbread maken was nog nooit zo makkelijk

Aardbeienijs getest: dit huismerk is het allerlekkerst

Deze snack met matcha mag je niet missen!

Dit zijn de meest gezochte recepten van juni

Kijktip: seizoen 4 van The Bear is nu te zien!

Wát?! Dit insect zorgt voor de perfecte portie proteïne
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.