Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gumbo van Siham

Stoven met een twist: #stovember met @sihamdaily

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Tijdens #stovember gaat elke week een andere foodblogger aan de slag met één van de recepten die we samen met Tefal ontwikkelden. Deze week is het de beurt aan Siham van @sihamdaily!

Gumbo met een twist: #stovember met @sihamdaily

Deze maand gaan we volop stoven! We deelden al eerder vier recepten die we samen met Tefal maakten om dit feestje in te luiden. Elke week vragen we een andere foodblogger om aan de haal te gaan met één van deze recepten. Siham is als laatste aan de beurt, oftewel #stovember met @sihamdaily. We gaven haar het recept van de gumbo met kip en garnalen, Siham gaf hier een heerlijke Marokkaanse twist aan. Met de stoofpan van Tefal Trattoria dook ze de keuken in. Dat resulteerde in onderstaand recept. Om je vingers bij af te likken als je het ons vraagt!

Het recept

Samen is alles leuker, zo ook #stovember met @sihamdaily. Siham vertelt: “Dit gerecht ga ik deze komende maanden vaker koken! Om het gerecht een andere twist te geven ben ik toch weer terug gegaan naar mijn eigen roots, Marokko. Mijn moeder zegt altijd dat koriander elk gerecht goed maakt, dit heb ik dan ook gedaan. Verder heb ik wat extra kruiden toegevoegd die in onze eigen keuken veel voorkomen. Daarnaast heb ik wat groenten toegevoegd, daar kan je nooit teveel van hebben.”

Tip van @sihamdaily

Natuurlijk heeft Siham nog een tip om te stoven: “Laat stoofgerechten altijd langzaam garen. Zo trekken alle kruiden en smaken goed in het gerecht. Ik trek er altijd meer dan genoeg tijd voor uit, het komt de smaak ten goede!”

Gumbo van Siham

Gumbo van Siham

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!