Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Carft beer culinaire road trip Atlanta

Vers van de pers: bier minder lekker, kaarsen met etensgeuren en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Bier minder lekker door klimaat

Klimaatverandering zorgt niet alleen voor extreem warme zomers en hoosbuien in de herfst, het zorgt er ook voor dat bier minder lekker wordt, dat meldde nu.nl onlangs. Hop, de smaakmaker van bier, kan namelijk minder goed tegen hitte en droogte.

Hop in het bier zorgt voor de – soms bittere – smaak, en is afkomstig van de vrouwelijke bloemen van de plant. Deze bevatten alfazuren, die niet alleen zorgen voor smaak, maar ook dat het minder snel bederft. Warmte en droogte betekent minder alfazuren, en dus een andere smaak én sneller bederf.

Uit onderzoek van Tsjechische wetenschappers blijkt dat in 2050 de hoeveelheid geoogste hop met 4 tot 18 procent zal dalen, en de hoeveelheid alfazuren met 20 tot 31 procent. Inmiddels worden technologieën ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de plant beter water vast kan houden, en worden maatregelen getroffen zodat hij beter groeit. Geniet voorlopig dus nog maar even driedubbel zo hard, als je met een biertje proost, voor dat bier écht minder lekker wordt in de toekomst.

Carft beer culinaire road trip Atlanta

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Geurkaarsen met etensgeuren

Je hele huis geurend naar salted caramel, basilicum of gingerbread kruiden? Met de nieuwe geurkaarsen van Zara kan het! Naast deze geuren bevat hun nieuwste collectie geurkaarsen ook vanille, jasmijnthee, oregano, oranjebloesem, citroen-bergamot en citrus. Leuke cadeautip voor als er binnenkort iemand jarig is óf gewoon leuk voor jezelf.

salted caramel geurkaars

Tip voor de herfstvakantie: speculaas bakken

De herfstvakantie met de kids doorkomen? Bezoek samen het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem, leer alles over speculaas én ga zelf met ze aan de bak! Van 14 t/m 28 oktober staat het museum namelijk helemaal in het teken van dat oer-Hollandse koekje: speculaas. Ben je van plan het museum te bezoeken? Ga voor meer informatie én reserveringen naar bakkerijmuseum.nl

speculaas bakken

Celebrity Masterchef Nederland op Net5

Afgelopen week startte er weer een compleet nieuw seizoen van Celebrity Masterchef Nederland. Vorig jaar interviewden we Jurylid Soenil Badahoer al over het programma, waarin hij samen met juryleden Angélique Schmeinck en Joël Broekaert te zien is. Een groep van 10 BN’ers, waaronder Jetske van den Elsen en First Dates barman Victor doen mee aan de competitie. Wil jij ook weten wie zich Celebrity Masterchef van Nederland mag noemen? Het programma is elke woensdagavond om 20.30 op Net5 te zien.

Celebrity masterchef

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!