Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bonaire Culinair Spring Edition

Vers van de pers: culinair genieten op Bonaire en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Culinaire evenementen op Bonaire

Houd je van zon, het eilandleven en lekker eten? Lees dan snel verder! Dit voorjaar staat het Caribische eiland Bonaire namelijk bol van de culinaire evenementen. Op 23 mei start het 15-daagse event Bonaire Culinair Spring Edition en op 25 mei gaat de eerste editie van Taste of Bonaire van start. Reden genoeg om deze maand te genieten toprestaurants en gastronomische ervaringen op het prachtige eiland. Wil je meer weten? Ga naar bonaire-culinair.com.

Bonaire Culinair Spring Edition
aardappelschillen chips van schillen maken

Opperdoezer Ronde oogstfeest!

Iedereen is fan van aardappel. Al is het in de vorm van friet of chips. Een van de bekende aardappelsoorten in Nederland is de Opperdoezer, waarvan het seizoen bijna begint. Om dat te vieren vindt op zaterdag 29 juni het Opperdoezer Ronde oogstfeest plaats, in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Tijdens het festival word je meegenomen door de meest trotse telers, beleef je de oorsprong van deze aardappelsoort en ervaar je zelf de ambachtelijke traditie van het handrooien. Voor jong en oud een leuke ervaring. Kijk hier voor meer info of om je aan te melden.

Nieuw: volle yoghurt van Kalverliefde

Ken je Kalverliefde al? Deze biologische melk komt van koeien die hun kalfje wél bij zich mogen houden. Om melk te kunnen geven krijgt een koe ieder jaar een kalfje. Dat kalfje wordt na de geboorte vrijwel meteen van haar gescheiden. Gelukkig sluiten steeds meer boeren zich aan bij Kalverliefde. Hierdoor blijft er voor de boer wel minder melk over om te verkopen, maar van wat erover blijft wordt heerlijke biologische melk en nu dus ook volle yoghurt gemaakt! Wil je ook proeven? De yoghurt is vanaf 13 mei 2024 verkrijgbaar bij Albert Heijn.

kalverliefde volle yoghurt
Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!