Advertentie
MICHELIN Gids Slovenië ’23
Slovenië staat misschien meer bekend om de prachtige natuur dan de culinaire hoogstandjes, maar niets is minder waar. De Sloveense gastronomie is namelijk van uitzonderlijke kwaliteit, dat bevestigt de MICHELIN Gids voor Slovenië van 2023.
Restaurant Hiša Franko onder leiding van Ana Roš, kreeg maar liefst drie sterren én een groene ster. Het is het eerste restaurant in Slovenië dat drie sterren op haar naam heeft. In totaal bevat de gids een indrukwekkende selectie van 59 restaurants.
Daarnaast zijn er verschillende restaurants die een Bib Gourmand hebben ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt aan restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus, staat er binnenkort een tripje Slovenië op de planning? Overweeg dan om naast een bezoekje aan de bergen, ook de culinaire kant van het land een bezoekje te brengen.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Amusetour
Blok vast een weekend in oktober, want de hele maand kun je op verschillende plekken in het land een Amusetour doen. Tijdens zo’n unieke, culinaire wandeling loop je op een zondagmdiddag van 12:00 tot 17:00 langs minimaal zes restaurants.
Je geniet er van een hapje en wijn die er geserveerd wordt, terwijl je de mooiste plekken van je favoriete stad ontdekt. Wil je weten of er binnenkort een tour bij jou in de buurt plaatsvindt? Kijk op amusetour.nl
RIJKS pop-up
Staat een bezoekje aan restaurant RIJKS, van chef Joris Bijdendijk, al lang op je wensenlijstje? Let dan op de komende weken. Het restaurant wordt namelijk verbouwd en opent op 25 november opnieuw haar deuren.
In de tussentijd (nog t/m 11 november) kun je van RIJKS genieten in hun pop-up vestiging op de Zuidas. Daar ervaar je klassiekers van de afgelopen tien jaar en nieuwe, gedurfde gerechten. Nieuwsgierig? Reserveer een tafel via rijksrestaurant.nl
Lees ook:
Bierwandeling: deze hotspots mag je niet missen
5x toffe wandelingen voor foodies
Michelinsterren van 2023: dit zijn de winnaars
Onze tips
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
5 redenen waarom je Het Grote Kerstnummer nú wil bestellen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?