Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Michelin gids Slovenië 2023

Vers van de pers: Michelin Gids Slovenië, Amusetour en meer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

MICHELIN Gids Slovenië ’23

Slovenië staat misschien meer bekend om de prachtige natuur dan de culinaire hoogstandjes, maar niets is minder waar. De Sloveense gastronomie is namelijk van uitzonderlijke kwaliteit, dat bevestigt de MICHELIN Gids voor Slovenië van 2023.

Restaurant Hiša Franko onder leiding van Ana Roš, kreeg maar liefst drie sterren én een groene ster. Het is het eerste restaurant in Slovenië dat drie sterren op haar naam heeft. In totaal bevat de gids een indrukwekkende selectie van 59 restaurants.

Daarnaast zijn er verschillende restaurants die een Bib Gourmand hebben ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt aan restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus, staat er binnenkort een tripje Slovenië op de planning? Overweeg dan om naast een bezoekje aan de bergen, ook de culinaire kant van het land een bezoekje te brengen.

Michelin gids Slovenië 2023

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Amusetour

Blok vast een weekend in oktober, want de hele maand kun je op verschillende plekken in het land een Amusetour doen. Tijdens zo’n unieke, culinaire wandeling loop je op een zondagmdiddag van 12:00 tot 17:00 langs minimaal zes restaurants.

Je geniet er van een hapje en wijn die er geserveerd wordt, terwijl je de mooiste plekken van je favoriete stad ontdekt. Wil je weten of er binnenkort een tour bij jou in de buurt plaatsvindt? Kijk op amusetour.nl

amusetour

RIJKS pop-up

Staat een bezoekje aan restaurant RIJKS, van chef Joris Bijdendijk, al lang op je wensenlijstje? Let dan op de komende weken. Het restaurant wordt namelijk verbouwd en opent op 25 november opnieuw haar deuren.

In de tussentijd (nog t/m 11 november) kun je van RIJKS genieten in hun pop-up vestiging op de Zuidas. Daar ervaar je klassiekers van de afgelopen tien jaar en nieuwe, gedurfde gerechten. Nieuwsgierig? Reserveer een tafel via rijksrestaurant.nl

Dunch: Joris Bijdendijk

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!