
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Dit is Foodies’ kerstcover van 2024: nu te bestellen
Het is (nu al) zover: Foodies’ kerstcover van 2024 is bekend! En ziet hij er niet overheerlijk uit? Deze super smeuïge espresso-martinitulband met gouden karamelsaus is een spektakelstuk tijdens jouw kerstdiner. Dat smaakt natuurlijk naar meer en daarom is het kerstnummer nu al te bestellen. Zo weet jij zeker dat dit prachtige nummer op tijd op de mat ligt en kun jij alvast de lekkerste inspiratie opdoen voor kerst. Je bestelt hem hier!

Jamie Oliver-week bij Foodies!
Het is eindelijk zover: de Jamie Oliver-week is begonnen bij Foodies! En dat begint meteen goed dankzij de verschijning van zijn nieuwe kookboek: Simply Jamie. Met overheerlijke gerechten die je met gemak op tafel zet. Dit vieren wij natuurlijk ook deze hele week met onder andere exclusieve content, nieuwe recepten en hele leuke winacties. Dit wil je niet missen dus! Houd daarom onze website en Instagram goed in de gaten.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Boerenzoon Wouter Waayer is genomineerd voor de Vegan Award
Een boerenzoon die vegan is én wordt genomineerd voor een Vegan Award, dat hoor je niet vaak. Maar influencer Wouter Waayer deed het. Waayer groeide op in Twente en hielp, voordat hij vegan werd, mee op de boerderij voor vleeskalveren van zijn ouders. Hij besloot zijn verleden in te zetten om mensen bewust te maken van het dierenleed en ze zo te inspireren vaker plantaardig te eten. Door deelname aan de Vegan Award, maakt Waayer kans op de titel ‘Meest Inspirerende Persoon van het Jaar’.
De rijke ervaring van Yogi Tea
Yogi Tea biedt een ervaring die verdergaat dan alleen een kopje thee. Op 10 oktober vieren we de Dag van de Duurzaamheid, een perfect moment om stil te staan bij bewuste keuzes voor mens en milieu. Om deze dag te vieren, biedt Yogi Tea je de kans om drie verschillende soorten Yogi Tea te proberen. Deel je ervaring met je volgers of lezers en maak kans op 10 gevulde theedozen!


Geraldine Kemper en Jan Versteegh lanceren eigen bubbel
Geraldine Kemper en Jan Versteegh hebben het afgelopen jaar gewerkt aan hun eigen mousserende wijn. Dit deden ze in samenwerking met de kundige wijnmakers van Chateau Amsterdam en maakten zo samen deze mooie, frisse en fruitige bubbel. De Fête des Bulles wordt op 24 oktober tijdens het Oogstfeest (23 tot en met 27 oktober) gelanceerd in Amsterdam-Noord en bestaat uit een oplage van duizend flessen. Een echte limited edition dus!

Nieuw in het schap: Protein Bites van Vivera
1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag en 4 oktober Eet Geen Dierendag. Hét moment om stil te staan bij wat er dagelijks op je bord ligt. Waar de focus eerst lag op het simpelweg nabootsen van vlees, is er anno 2024 meer aandacht voor het voedzamer en smaakvoller van maaltijden. Daarom introduceert Vivera de ‘Protein Bites‘, in de smaken ‘Green’, ‘TexMex’ en ‘Thai’. Door de toevoeging van groenten, granen en peulvruchten, zijn ze super eiwitrijk en hebben ze een lekkere bite. Zo dragen ze ook nog bij aan een vezelrijk en voedzaam dieet!
Onze tips

Dit is hét drankje voor Koningsdag 2025

Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden

Workshops van Sandra Ysbrandy: leer écht koken met seizoensproducten

Aan de bak met Foodies: hot cross buns

Deze supermarkt verkoopt de beste én de slechtste pizza margherita

Gratis chocoladereep scoren? Zo doe je dat!

Dit is de enige duurzame gerookte makreel in het schap

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.