
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

McDonald’s brengt populaire burger terug
Het gemis van de iconische Chicken Sensation op het menu was de afgelopen jaren duidelijk voelbaar onder de McDonald’s fans. Social media werd overspoeld met reacties en oproepen waarin men smeekte om de terugkeer van deze geliefde klassieker. McDonald’s brengt deze populaire burger terug: vanaf vandaag is de Chicken Sensation weer te vinden op de menukaarten van alle McDonald’s-vestigingen in Nederland, en dat voor tien weken lang!

Oot introduceert vier nieuwe gezonde granola’s
Op zoek naar een ontbijt vol eiwitten, maar met minder vet of koolhydraten? Dan is het Goede start-pakket van granolamaker Oot iets voor jou. Met vier nieuwe granola’s willen ze ervoor zorgen dat je je dag begint met een gezond ontbijt en zo bijdragen aan een gezonde levensstijl. Volgens hen bevat de granola in de supermarkt nog altijd teveel suiker en/of zout. De nieuwe varianten van Oot zijn Keto granola, Paleo mix, Lemon Poppy Seed en Crunchy nuts.

Zo veranderen trends de voedingsindustrie
Food & Business opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) houdt zich al 25 jaar bezig met ontwikkelingen en trends in de food business. Opvallende veranderingen zijn de toename van gezond- en duurzaamheid, zoals het zero waste-beleid en hybride vlees (deels vlees, deels plantaardig). Maar ook de opkomst van wereldgerechten en minder AVG zijn duidelijk zichtbaar. Word jij hier enthousiast van? Kom dan naar de open dag op 18 januari en 29 maart in Arnhem of 5 april in Nijmegen en ontdek alle mogelijkheden.

Zo kun jij genieten van Dry January
Doe je mee aan Dry January? Je bent zeker niet de enige. Soms heb je toch zin in een lekker glas wijn, of het nu voor de smaak of voor het idee is. Gelukkig heeft Grand Sud nu twee nieuwe alcoholvrije wijnen, namelijk een Chardonnay en een Merlot. De alcoholvrije Chardonnay heeft een goede balans tussen zoet- en frisheid en de alcoholvrije Merlot heeft een volle smaak en fijne afdronk. Zo geniet je tijdens het eten alsnog van een heerlijk glas wijn!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Lavashak: deze populaire Perzische snack wil je proberen

Dit zijn de meest gezochte recepten van januari

Zo ontvang je het nieuwe boek van Jamie Oliver gratis!

Cottage cheese is weer populair en dit is waarom

Deze nieuwe chunky repen wil je proeven

Dit is waarom iedereen massaal flatbread in huis haalt

5x Japanse ingrediënten die je moet proberen

Dit zijn dé foodtrends van 2025: probeer ze zelf
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.