
Peulvruchten en granen vormen de basis voor duizenden gerechten over de hele wereld. In diverse landen en uiteenlopende keukens. Met de producten van Valle del Sole kook je dus vanuit huis eenvoudig en lekker de wereld rond. Valle del Sole heeft een kleurrij k aanbod aan uiteenlopende peulvruchten en granen. Maar ook mais, kokos melk en zelfs sojastukjes. Ga met ons mee naar Spanje, Mexico en Thailand en laat je op de website van Valle del Sole inspireren tot andere culinaire uitstapjes.
Lees verder na de advertentie
Spanje: polenta met paddenstoelen en manchego
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maisgriesmeel en perfect voor iedereen die eens iets anders wil dan pasta, rijst of aardappels. Wij gieten hem in een Spaans jasje met paddenstoelen, manchego en chorizo.
Mexico: gegrilde babymais met bonenpuree en gerookte paprika
Zeg je Mexico, dan zeg je bonen. Niet alleen lekker om je taco’s of enchilada’s mee te vullen, maar ook om er een smakelijke puree van te maken. Die past dan weer perfect bij de gegrilde babymais!
Thailand: kokossorbet met limoen-popcorn
Reis in gedachten naar de witte stranden in Thailand met deze kokossorbet. We maken er al een feestje van met limoen-popcorn als topping, maar als je nog meer wil uitpakken, kun je lekker vers fruit en karamelsaus toevoegen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Chocoladeliefhebbers opgelet: deze recepten wil je niet missen

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.