Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Vers van de pers: dit is de nieuwste Tony’s smaak, Russell Norman overleden en meer

Vers van de pers: dit is de nieuwste Tony’s smaak, Russell Norman overleden en meer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Dit is de nieuwste Tony’s smaak

Op de redactie zijn we groot fan van Tony’s Chocolonely en even eerlijk, wie is dat nu niet? Speciaal voor Sinterklaas introduceert het chocolademerk nu de nieuwste Tony’s smaak: de letterreep melk pepernoot schuimpjes. Deze gloednieuwe letterreep met melkchocolade, pepernoot en schuimpjes is verpakt in een feestelijke wikkel. Perfect voor het heerlijk avondje.

Tony’s introduceert ieder jaar een aantal nieuwe letterrepen, en dit jaar zijn dat er meer dan ooit. En leuk nieuws voor de melkchocoladefans: de melk letterrepen zijn er in álle letters van het alfabet. Sint vier je niet alleen, en daarom denken ze bij Tony’s aan iedereen. De cacaoboeren krijgen een betere prijs voor hun bonen, zodat ze op een eerlijke manier door hun werk beloond worden. De prijs ligt in Ivoorkust, waar de meeste Tony’s chocolade vandaan komt, 50% hoger dan die van andere merken. Zo maak jij, letter voor letter, de chocolade-industrie een stukkie eerlijker!

nieuwste Tony's smaak

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Karsu’s Kitchen dubbel in de prijzen

Begin dit jaar bracht de Karsu haar kookboek Karsu’s Kitchen uit, met meer dan 75 smaakvolle recepten uit de Turkse keuken. Haar boek is niet alleen het bestverkochte kookboek van 2023, ook staat het met stip op 1 in de Favorflav top 100.

Samen met de Turkse auteur maak je een culinaire droomreis langs tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, van vega tot vis en vlees. Het boek omvat talloze persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van fotografen Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü.

Bovendien zette Karsu zich in om zoveel mogelijk geld op te halen via Giro555 voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië begin dit jaar. Ze besloot 100% van de inkomsten van de voorverkoop van haar kookboek aan de slachtoffers van de aardbeving te doneren. Extra bijzonder én verdiend dus dat Karsu’s Kitchen dubbel prijs heeft!

Karsu's kitchen

Brandt & Levie en Grapedistrict introduceren “Zwijn & Wijn”

De twee Amsterdamse bedrijven bundelen dit najaar hun ‘borrel’-krachten voor een speciale handgemaakte Brandt & Levie worst van beter vlees, met daarin de lekkerste rode wijn van een kleine wijnboer aangesloten bij Grapedistrict.

Het idee voor de worst ontstond aan de keukentafel van Brandt & Levie, waar oprichter Samuel Levie zijn visie op de vleesindustrie deelde met oprichter Gijs Groenevelt van Grapedistrict. Ze merkten op hoeveel raakvlakken er tussen beide bedrijven zijn. Niet alleen het borrelmoment, maar vooral ook het gedachtegoed om minder, maar beter te eten of drinken. Liever beter vlees en een goede fles dan kwantiteit en massaproductie.

Ben je nieuwsgierig geworden? De droge worst is verkrijgbaar deze winter in alle vijftien vestigingen van Grapedistrict.

Zwijn & Wijn Brandt & Levie

Hertog Jan onthult Grand Prestige Vatgerijpt

Limburgs bier met de smaak van Latijns-Amerikaanse tradities. Hertog Jan onthult vandaag de smaken van de jaarlijks terugkerende Grand Prestige Vatgerijpt bieren, waarbij het bier wordt gerijpt op vaten van andere dranksoorten.

Voor deze zevende editie reisde meesterbrouwer Micha Peute voor het eerst af naar Latijns-Amerika om vaten te verzamelen waar het Grand Prestige-bier in rijpt en zijn unieke smaken aan ontleent. De vier varianten van dit jaar vormen een eerbetoon aan het gedeelde vakmanschap dat schuilgaat achter kenmerkende Latijns-Amerikaanse destillaten: Braziliaanse Cachaça, Caraïbische Rhum Agricole en Mexicaanse Reposado Tequila en Mezcal.

Sinds 2016 laten de meesterbrouwers van Hertog Jan ieder jaar een exclusieve oplage van een Grand Prestige rijpen in de vatenkelders van de Limburgse brouwerij. Dit zorgt inmiddels al jaren voor bijzondere smaken die bij een groot publiek populair zijn. Ben jij ook benieuwd naar deze bieren? Op dinsdag 5 december vanaf 12:00 uur gaat de Grand Prestige Vatgerijpt 2023 in de verkoop via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Kun je echt niet wachten? Op zaterdag 2 en zondag 3 december zijn de biertjes al te verkrijgen in de brouwerijwinkel in Arcen.

Hertog Jan

Chef en kookboekschrijver Russell Norman overleden

En dan nog een verdrietig nieuwtje in culi-land. Afgelopen donderdag overleed chef en kookboekauteur Russell Norman op 57-jarige leeftijd. De Brit was oprichter van de Polpo-restaurants in Londen, waar de keuken van Venetië al 15 jaar centraal staat.

Het gelijknamige Italiaanse kookboek ‘Polpo’ won meerdere prijzen en ook zijn tweede boek ‘Spuntino’ won een Food Writers Award. Begin deze maand kwam in Nederland zijn nieuwste boek ‘Brutto‘ uit, waarin hij recepten uit de keuken van Florence deelt.

Na een korte periode in het ziekenhuis in het bijzijn van zijn vrouw en drie kinderen.

Brutto

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!