Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
brabants worstenbroodje

Kersttraditie: worstenbroodjes met kerstavond

Advertentie

Worstenbroodjes en de kerstmis; een match made in heaven. Of je nu uit Brabant komt of niet, deze kersttraditie wil je voortaan nooit meer missen!

Worstenbroodjes op kerstavond

Al lusten ze in Brabant elke dag wel worstenbroodjes, op kerstavond worden ze éxtra veel gegeten. Het is namelijk traditie om na de nachtmis samen worstenbroodjes te eten. Hoe gezellig is dat?! Samen ’s nachts genieten van een lokale lekkernij.

Deze traditie is ontstaan doordat Brabanders vroeger om middernacht na de mis nuchter naar huis gingen. Met rammelende buikjes kwamen ze thuis en wat is dan lekkerder dan een worstenbroodje? Of je uit Brabant komt of niet, deze kersttraditie wil je voortaan nooit meer missen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Brabants worstenbroodjes met kerstavond

Voor worstenbroodjes hoef je gelukkig niet naar het zuiden van het land af te reizen. Want de lekkerste worstenbroodjes met kerstavond? Die maak je gewoon zelf! Wij delen het recept voor de beste Brabantse worstenbroodjes met je.

Maak er vooral lekker veel want de broodjes smaken ook heerlijk tijdens het ontbijt, de brunch of de lunch. Kortom: maak er deze kerst een feestje van met Brabantse worstenbroodjes. Toch net iets te veel gemaakt? Je kunt de broodjes ook gemakkelijk invriezen. Laat ze wel goed ontdooien voordat je ze weer in de oven opwarmt.

> naar het recept: brabants worstenbroodjes met kerstavond

worstenbroodjes met kerstavond

Lees meer over kerst tradities: Nieuwe tradities met kerst

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!