Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Getest: dit is waarom de Big Green Egg een must-have is

Getest: dit is waarom de Big Green Egg een must-have is

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

De hele zomer lang een Big Green Egg in de tuin hebben staan om lekker mee aan de slag te gaan; dat klinkt als een droom. Maar is dat net zo geweldig als het lijkt? Yvonne mocht drie maanden lang een EGG testen en wij delen haar bevindingen met jou!

Big Green Egg als must-have

Samen buiten koken en eten, wie geniet daar niet van? De Big Green Egg mag hierbij natuurlijk niet ontbreken en daarom gaven we, in samenwerking met Big Green Egg, twee lezers de zomer van hun dromen. Na aanmelding voor het lezerspanel kregen twee gelukkigen een EGG thuisbezorgd. Na een korte workshop gingen ze er vervolgens de héle zomer mee aan de slag en lieten ons weten wat ze ervan vonden.

Een van de gelukkige deelnemers was Yvonne. Lees snel verder om erachter te komen of de Big Green Egg volgens haar een absolute must-have voor de zomer is.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Alleskunner

In haar aanmelding gaf Yvonne aan dat ze de Big Green Egg graag zou willen testen om haar man te laten zien hoe leuk en lekker buiten koken kan zijn. Dat horen we niet vaak. Het stereotypebeeld van de man achter de grill is toch vaak ook de realiteit. De wil van Yvonne om daar verandering in te brengen, spreekt ons aan en dus is Yvonne een van de gelukkigen geworden om de Big Green Egg te testen. De gehele zomer deelt zij via Instagram foto’s om van te watertanden en na drie maanden bellen we haar op om erachter komen hoe het buitenkoken met de Big Green Egg is bevallen. Enthousiast vertelt zij mij: “Ik vind het geweldig! Ondanks de slechte zomer maak ik bijna elke dag wel wat op de EGG. Van gegrild vlees tot zelfgemaakte pizza’s; je kunt er alle kanten mee op. Ik vind het fantastisch hoe veelzijdig ‘ie is. Op dit moment ben ik bezig met een bananenbrood. Hartstikke leuk!”

big green egg testpanel yvonnne

BBQ-beginner

Maar is het dan niet lastig om in een korte tijd goed met een keramische BBQ te kunnen werken? Yvonne antwoord: “Het was echt wel even wennen in het begin. Ik ben een beginner op het gebied van barbecueën en de Big Green Egg moet je leren kennen. Je moet de juiste technieken toch even in de vingers krijgen. Maar al snel kwam ik erachter dat het vooral een kwestie is van uitproberen. Zodra ‘ie goed warm is, kan het haast niet misgaan. Zeker wanneer je de recepten van Big Green Egg zelf maakt. Via YouTube kun je deze recepten stap-voor-stap opvolgen en dat leidt tot geweldige resultaten. Zelfs bij beginners zoals ik. Het is allemaal heel goed uitgelegd en het is echt niet moeilijk om de stappen te volgen. Daarbij biedt het mij veel inspiratie om het meeste uit de EGG te halen en dat geeft veel motivatie. Zo kwam ik laatst nog een leuk recept voor een stoofpotje tegen, die ga ik binnenkort proberen.”

Must-have

Dat Yvonne razend enthousiast is, moge duidelijk zijn. Maar heeft ze ook haar man weten te overtuigen? Yvonne vertelt lachend: “Gelukkig wel ja. Hij is eigenlijk helemaal niet van het barbecueën en dat vond ik altijd zo jammer. We wonen aan het water en dan is het natuurlijk heerlijk om buiten te koken. Maar omdat we geen kamado hadden, kwam het er zelden van. Vroeger hadden we wel zo’n huis-tuin-keukenbarbecue maar van hamburgers en spiesjes die ik daarop maakte, werd hij niet enthousiast. Met de Big Green Egg kun je zo veel meer en dat maakte het testen een feestje voor ons allebei. Of we overtuigd zijn? Jazeker, het smaakt naar meer!”

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!