
Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
Lees verder na de advertentie

✩
Deze week een tip voor een goede tomatensaus. Bak je tomatenpuree voordat je hem verwerkt in de saus altijd even in olie. Op deze manier ontzuur je de puree, zodat je saus minder zuur of bitter wordt. Ook krijgt de tomatenpuree meer smaak, omdat hij door het bakken wat zoeter wordt. Fruit de puree samen met een uitje en knoflook, de perfecte basis voor je tomatensaus!
✩
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Gisteren ging het aspergeseizoen van 2016 van start. Gebruik voor een lekkere bereiding van deze seizoensfavoriet de schillen voor je kookvocht. Laat de schillen eerst een tijdje trekken in water tegen de kook aan (niet laten koken!) met zout en citroen. Verwijder de schillen en blancheer de asperges in het vocht, ook de asperges zelf kun je beter niet te lang koken. Gebruik het vocht na bereiding voor een aspergesoep die bol staat van smaak.
✩
Een stuk Parmezaanse kaas blijft best een tijdje goed, maar toch komt het ook bij jou vast voor dat zo’n halfgebruikt stuk te lang in je koelkast blijft liggen. Tip: vries hem in! Wel eerst even raspen. Zo kun je steeds de hoeveelheid uit de vriezer gebruiken die je nodig hebt en blijft de kaas veel langer goed. No waste!
✩
Op de redactie zijn wij fijn van dikbelegde broodjes met van-alles-en-nog-wat uit eigen koelkast. Best een kunst om zo’n sandwich in goede staat op het werk te krijgen. De ingrediënten los meenemen en pas tijdens de lunch stapelen is een oplossing, maar voor wie zijn brood ’s ochtends of de avond van tevoren al klaarmaakt: maak gebruik van blaadjes kropsla. Leg wat blaadjes sla op de onderste boterham én onder de bovenste boterham. Zo zorg je ervoor dat ‘natte’ ingrediënten je brood niet klef maken. Het vocht blijft mooi op zijn plek tussen de blaadjes sla.
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Redactie



