Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Foodieskok Willem's kooktips #3

Foodieskok Willem's kooktips #3

Advertentie

Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
willem

Deze week een tip voor een goede tomatensaus. Bak je tomatenpuree voordat je hem verwerkt in de saus altijd even in olie. Op deze manier ontzuur je de puree, zodat je saus minder zuur of bitter wordt. Ook krijgt de tomatenpuree meer smaak, omdat hij door het bakken wat zoeter wordt. Fruit de puree samen met een uitje en knoflook, de perfecte basis voor je tomatensaus!

Gisteren ging het aspergeseizoen van 2016 van start. Gebruik voor een lekkere bereiding van deze seizoensfavoriet de schillen voor je kookvocht. Laat de schillen eerst een tijdje trekken in water tegen de kook aan (niet laten koken!) met zout en citroen. Verwijder de schillen en blancheer de asperges in het vocht, ook de asperges zelf kun je beter niet te lang koken. Gebruik het vocht na bereiding voor een aspergesoep die bol staat van smaak.

Een stuk Parmezaanse kaas blijft best een tijdje goed, maar toch komt het ook bij jou vast voor dat zo’n halfgebruikt stuk te lang in je koelkast blijft liggen. Tip: vries hem in! Wel eerst even raspen. Zo kun je steeds de hoeveelheid uit de vriezer gebruiken die je nodig hebt en blijft de kaas veel langer goed. No waste!

Op de redactie zijn wij fijn van dikbelegde broodjes met van-alles-en-nog-wat uit eigen koelkast. Best een kunst om zo’n sandwich in goede staat op het werk te krijgen. De ingrediënten los meenemen en pas tijdens de lunch stapelen is een oplossing, maar voor wie zijn brood ’s ochtends of de avond van tevoren al klaarmaakt: maak gebruik van blaadjes kropsla. Leg wat blaadjes sla op de onderste boterham én onder de bovenste boterham. Zo zorg je ervoor dat ‘natte’ ingrediënten je brood niet klef maken. Het vocht blijft mooi op zijn plek tussen de blaadjes sla.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!