
Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
Lees verder na de advertentie
✩
Deze week een tip voor een goede tomatensaus. Bak je tomatenpuree voordat je hem verwerkt in de saus altijd even in olie. Op deze manier ontzuur je de puree, zodat je saus minder zuur of bitter wordt. Ook krijgt de tomatenpuree meer smaak, omdat hij door het bakken wat zoeter wordt. Fruit de puree samen met een uitje en knoflook, de perfecte basis voor je tomatensaus!
✩
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Gisteren ging het aspergeseizoen van 2016 van start. Gebruik voor een lekkere bereiding van deze seizoensfavoriet de schillen voor je kookvocht. Laat de schillen eerst een tijdje trekken in water tegen de kook aan (niet laten koken!) met zout en citroen. Verwijder de schillen en blancheer de asperges in het vocht, ook de asperges zelf kun je beter niet te lang koken. Gebruik het vocht na bereiding voor een aspergesoep die bol staat van smaak.
✩
Een stuk Parmezaanse kaas blijft best een tijdje goed, maar toch komt het ook bij jou vast voor dat zo’n halfgebruikt stuk te lang in je koelkast blijft liggen. Tip: vries hem in! Wel eerst even raspen. Zo kun je steeds de hoeveelheid uit de vriezer gebruiken die je nodig hebt en blijft de kaas veel langer goed. No waste!
✩
Op de redactie zijn wij fijn van dikbelegde broodjes met van-alles-en-nog-wat uit eigen koelkast. Best een kunst om zo’n sandwich in goede staat op het werk te krijgen. De ingrediënten los meenemen en pas tijdens de lunch stapelen is een oplossing, maar voor wie zijn brood ’s ochtends of de avond van tevoren al klaarmaakt: maak gebruik van blaadjes kropsla. Leg wat blaadjes sla op de onderste boterham én onder de bovenste boterham. Zo zorg je ervoor dat ‘natte’ ingrediënten je brood niet klef maken. Het vocht blijft mooi op zijn plek tussen de blaadjes sla.
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Redactie