
Made by Koffietijd
Lees verder na de advertentie
Naast dat dit boek heel leuk is om te lezen vanwege alle behind the scenes-verhalen, is het ook fijn om uit te koken. Omdat vijf koks hun beste recepten verzameld hebben, is het heel divers. Zo vind je sunday roast gebraden van Pieter Kok, Aziatische gerechten van London Loy, Oosterse invloeden van Jigal Krant, klassieke recepten van Klaas van Winsen en (paas)taarten van Hidde de Brabander. Dit boek heeft voor iedere kok wat wils! Kopje koffie erbij en uitzoeken maar.
Verschijnt op 6 april. Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 20,99 euro
Greenfeast, lente & zomer
Nigel Slater, auteur van Greenfeast, vertelde onlangs in een interview met foodies dat hij soms wel drie of vier keer per week ’s avonds hetzelfde eet, om een recept te testen. Geloof ons, met zijn recepten is dat geen straf. In Greenfeast vind je groentegerechten om te delen. Nigel’s advies: zet je tafel lekker vol met bijvoorbeeld een salade van papaja, wortel en radijs, een fritatta met asperges en tuinbonen of gebakken aubergines met honing en schapenkaas.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 27,00 euro

Falastin
Zoals de meeste feestdagen staat Pasen in het teken van tradities. Eieren zoeken, eieren eten en misschien ’s avonds gourmetten. Stap dit jaar eens af van wat je kent en dompel je onder in een nieuwe keuken. In dit boek reis je met Sami Tamimi en Tara Wigley mee door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Nazareth en meer plekken om Sami’s thuisland te ervaren. Wij werden vooral enthousiast van de hummus-variaties, de fattoush met karnemelk en de spinaziepasteitjes.
Uitgeverij: Fontaine | Prijs: 29,99 euro
Tóch liever gourmetten? Hier vind je onze gourmet-inspiratie.
Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



