Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Dit staat er op de kerstverlanglijstjes van de Foodiesredactie

Dit staat er op de kerstverlanglijstjes van de Foodiesredactie

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Santa Claus is coming to town! Wat zal hij dit jaar voor ons onder de kerstboom leggen? De Foodiesredactie heeft wel een paar suggesties. Een exclusief kijkje op de verlanglijstjes van Sanne, Yvonne, Martina en Roxanne.

Yvonne: “Ik ben echt gék op kerstcadeautjes en dan vooral om ze uit te delen. Ieder jaar krijgen mijn beste vriendinnen een klein cadeautje met kerst, als dank voor onze onvoorwaardelijke vriendschap.

Meestal koop ik voor iedereen een mooie kerstbal die het afgelopen jaar symboliseert. Dit jaar maak ik zelf een cadeautje, maar wat het is houd ik nog even geheim. Wat ik zelf op mijn lijstje heb staan? Zo’n handige Microplane rasp, de Dopper Insulated voor warme en koude dranken, een mooi tafelkleed of een lekkere azijn of olijfolie. Je bent een foodie of je bent het niet!”

Martina: “Als je mij kent, dan weet je dat een cadeautje voor in de keuken altijd een schot in de roos is. Eetbaar, niet-eetbaar of om te drinken, overal word ik heel blij van! Wat ik nog mis? Door de grote hoeveelheid cappuccino’s die er bij ons dagelijks doorheen gaan, zou een melkopschuimer geen overbodige luxe zijn. Nu staan we nog elke ochtend ouderwets melk op te kloppen in een steelpannetje. Met wisselend succes, want als je even staat te dagdromen, is de melk zo aangebrand en als je de opgewarmde melk laat staan, ontstaat er een velletje waar ik van gruwel.

Het liefst wil ik een exemplaar waar je ook lekkere chocolademelk in kunt maken. En voor de avonden wil ik graag een Sodastream om apfelschorle en limonade van gembersiroop te kunnen maken, mijn favoriete twee frisdranken. Nu maar hopen dat de kerstman meeleest!”

Roxanne: “Als kind zijnde rammelde ik al stiekem met mijn cadeautjes als mijn ouders niet keken om te ontdekken wat er onder die laag cadeaupapier zat. Nu is dat lastig op 140 kilometer afstand, maar excited ben ik nog steeds.

Ik laat me graag verrassen, maar als ik dan toch een paar suggesties mag doen: een mooi kookboek zoals Flavour van Ottolenghi, nieuwe kruidenmixen en stijlvolle props om mijn gerechten nog mooier op de foto te kunnen zetten. Oh, en als ik ooit verhuis en de grote keuken krijg waar ik al jaren van droom, gaat een goed bonenkoffiezetapparaat bovenaan mijn verlanglijstje.”

Sanne: “Oei een verlanglijstje… het liefst vier ik dingen door lekker met familie of vrienden samen wat te gaan drinken of te eten. Daarnaast zijn zelfgemaakte koekjes, taartjes, een etentje of cadeautjes die op gaan, zoals bijzondere chocolade of een speciaal soort zout, wat mij betreft de allerleukste cadeautjes. Voor dit jaar? Een cadeaubon van lokale horeca, als belofte voor een gezellig avondje uit.”

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!