Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten van Ottolenghi

Voorproefje: 3 heerlijke recepten uit het nieuwe boek Flavour van Ottolenghi

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek van onze favo chef allertijden: Flavour van Yotam Ottolenghi.

Knolselderijsteaks met café de paris-saus

Als er iemand bekend staat om het toveren met groenten dan is het Ottolenghi wel. In zijn nieuwe boek slaagt hij er opnieuw in om groenten aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. Van schnitzels van puntpaprika tot deze knolselderijsteaks met café de paris-saus.

Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie

Aubergine is altijd al een van de favoriete groenten van Ottolenghi geweest. Vaak zagen we ze gestoofd of gegrild uit de oven. Hij weet als geen ander te laten zien dat aubergine helemaal geen saaie groente is. Dit gerecht kost wat meer tijd dan je misschien gewend bent – maar dat is niet onbekend bij Ottolenghi – maar is zeker de moeite waard.

Pandanpudding met koffiesiroop

Nog zo’n origineel recept: pandanpudding met koffiesiroop. Hij maakt hiervoor gebruik van pandanbladeren, welke je veel terug ziet komen in Aziatische gerechten. Het aroma van pandan houdt het midden tussen gras en vanille en is vooral lekker bij tropisch fruit, in cakes of in combinatie met koffie zoals in dit recept.

Flavour

€ 33,99
Cover voor Flavour
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!