Gezond koken met stoom: 4-in-1 multitalent van Panasonic
Advertentie
Gezond koken met stoom
Wanneer je bijvoorbeeld groente kookt, gaat een groot deel van de voedingsstoffen verloren in het kookwater. Zonde! Door groenten (maar ook vis, gevogelte of vlees) te stomen, behoud je veel meer voedingsstoffen. Kortom; koken met stoom is gezond! Doordat de natuurlijke smaak- en voedingsstoffen van elk ingrediënt bewaard blijven is koken met stoom niet alleen gezond, het is ook nog eens erg lekker.
Stomen is één van de beste kookmethodes om voedingsstoffen te bewaren en smaak te maximaliseren, in het bijzonder voor vis en groenten. Als je bijvoorbeeld broccoli kookt, kun je meer dan 50% van de vitamine C die in de groente zit verliezen, terwijl je met stomen 94% van deze essentiële vitamine kunt behouden. Niet geheel onbelangrijk, naast gezond en lekker is het ook nog eens gemakkelijk en snel. Vaak heb je niet langer dan 15 minuten nodig voor de juiste garing van je groenten, vis of vlees.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Stomen met een multitalent
Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je alles uit je eten. De DS59 4-in-1 combinatie stoomoven is niet alleen een goede hulp in de keuken voor het maken van gezonde en lekkere gerechten, nadat je ‘m geprobeerd hebt is het je beste vriend! Deze stoomoven is dan ook met recht een multitalent te noemen. Door middel van de vier verschillende functies – stoom, oven, grill en magnetron – gaar je alle producten precies zoals jij ze wilt hebben. Zo ben je altijd gegarandeerd van een perfecte garing of knapperige bite én je haalt het maximale aan voedingsstoffen en smaak uit je eten.
Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.
Krachtige stoom
De oven heeft verschillende stoominstellingen (hoog en laag). Hierdoor kun je de stoom afstellen op het gerecht dat je maakt. Een cheesecake heeft maar weinig stoom nodig om te voorkomen dat deze scheurt in de oven, terwijl je voor het garen van groenten nét even iets meer stoom wilt gebruiken. De zuivere stoom wordt rechtstreeks in de binnenruimte geïnjecteerd zodat het eten zo efficiënt mogelijk wordt gekookt. Alles voor een heerlijke smaak met behoud van de goede voedingsstoffen.
Daarnaast kun je de watertank voor de stoom met maar liefst 600 ml water vullen, zo hoef je niet voor elke maaltijd op en neer te lopen naar de kraan.
Veel ruimte
Een vers bereide maaltijd voor de volledige familie – dit is mogelijk met tot 27 liter kookruimte binnenin. Al is het natuurlijk ook praktisch als je voor meerdere dagen wilt koken, of graag wat overhoudt van het avondeten om mee te nemen naar werk als lunch. Hoe dan ook; door de ruime inhoud hoef je je nooit zorgen te maken dat je ruimte te kort komt in de oven. Ondanks dat de stoomoven ruim is van binnen kost het je niet de halve keuken aan ruimte. Door het strakke en compacte ontwerp past de stoomoven namelijk in elke keuken.
Recepten om te koken met stoom
Natuurlijk zijn we er niet alleen om je te vertellen welke stoomoven je moet aanschaffen, we inspireren je graag met de lekkerste recepten. Hieronder vind je een aantal recepten – zowel zoet als hartig – die ideaal zijn voor de stoomoven van Panasonic!
Gestoomde courgettes met krokante kaas
Kaas is baas, dat weet je natuurlijk allang. In dit recept voor gestoomde courgettes komt de kaas helemaal tot zijn recht. Door de combinatie van stomen en grillen gaart de groente perfect en ontstaat er een krokant laagje kaas. De topping van pijnboompitten maakt het helemaal af!
> naar het recept: gestoomde courgettes met krokante kaas
Gekruide kippenvleugels
Wie houdt er nu niet van gekruide kippenvleugels? Ideaal als snack of borrelhapje, al smaakt het ook heerlijk bij het avondeten. Door de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic te gebruiken gaart de kip perfect. Door de malsheid smelt elke hap weg op je tong. Tegelijkertijd worden de vleugels ook lekker krokant, wederom een voorbeeld van de perfecte samenwerking tussen oven, grill en stoom.
> naar het recept: gekruide kippenvleugels
Polentacake met sinaasappel en honing
Zoete recepten met stoom? Jazeker! Zo voorkom je scheuren in een cheesecake door te bakken met stoom. Deze polentacake met sinaasappel en honing maak je ook gemakkelijk met de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic.
> naar het recept: polentacake met sinaasappel en honing
Lees ook:
Onze tips
Italiaanse hapjes: 15x op de borrelplank
Kerstmenu van Jamie Oliver
Foodies hulplijn: stel jouw kerstdiner vragen via WhatsApp
Kerst met Jamie Oliver: 7x recepten
Van cake tot taart: zoete recepten van Jamie Oliver
Kerstmenu: inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Slanke hoofdgerechten onder 500 kcal
Briljante kerstbrunch: 5x recepten
Redactie