Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Panasonic stoomoven: gezond koken met stoom

Gezond koken met stoom: 4-in-1 multitalent van Panasonic

In samenwerking met Panasonic
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wist je dat stomen één van de gezondste manieren is om eten te bereiden? Je gerecht wordt gaar door de hete damp van kokend water. Daardoor geniet je niet alleen van de fantastische smaak, maar behoud je ook alle gezonde vitaminen en mineralen.

Gezond koken met stoom

Wanneer je bijvoorbeeld groente kookt, gaat een groot deel van de voedingsstoffen verloren in het kookwater. Zonde! Door groenten (maar ook vis, gevogelte of vlees) te stomen, behoud je veel meer voedingsstoffen. Kortom; koken met stoom is gezond! Doordat de natuurlijke smaak- en voedingsstoffen van elk ingrediënt bewaard blijven is koken met stoom niet alleen gezond, het is ook nog eens erg lekker.

Stomen is één van de beste kookmethodes om voedingsstoffen te bewaren en smaak te maximaliseren, in het bijzonder voor vis en groenten. Als je bijvoorbeeld broccoli kookt, kun je meer dan 50% van de vitamine C die in de groente zit verliezen, terwijl je met stomen 94% van deze essentiële vitamine kunt behouden. Niet geheel onbelangrijk, naast gezond en lekker is het ook nog eens gemakkelijk en snel. Vaak heb je niet langer dan 15 minuten nodig voor de juiste garing van je groenten, vis of vlees.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stomen met een multitalent

Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je alles uit je eten. De DS59 4-in-1 combinatie stoomoven is niet alleen een goede hulp in de keuken voor het maken van gezonde en lekkere gerechten, nadat je ‘m geprobeerd hebt is het je beste vriend! Deze stoomoven is dan ook met recht een multitalent te noemen. Door middel van de vier verschillende functies – stoom, oven, grill en magnetron – gaar je alle producten precies zoals jij ze wilt hebben. Zo ben je altijd gegarandeerd van een perfecte garing of knapperige bite én je haalt het maximale aan voedingsstoffen en smaak uit je eten.

Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

Koken met stoom: Panasonic DS59 stoomoven

Krachtige stoom

De oven heeft verschillende stoominstellingen (hoog en laag). Hierdoor kun je de stoom afstellen op het gerecht dat je maakt. Een cheesecake heeft maar weinig stoom nodig om te voorkomen dat deze scheurt in de oven, terwijl je voor het garen van groenten nét even iets meer stoom wilt gebruiken. De zuivere stoom wordt rechtstreeks in de binnenruimte geïnjecteerd zodat het eten zo efficiënt mogelijk wordt gekookt. Alles voor een heerlijke smaak met behoud van de goede voedingsstoffen.

Daarnaast kun je de watertank voor de stoom met maar liefst 600 ml water vullen, zo hoef je niet voor elke maaltijd op en neer te lopen naar de kraan.

Veel ruimte

Een vers bereide maaltijd voor de volledige familie – dit is mogelijk met tot 27 liter kookruimte binnenin. Al is het natuurlijk ook praktisch als je voor meerdere dagen wilt koken, of graag wat overhoudt van het avondeten om mee te nemen naar werk als lunch. Hoe dan ook; door de ruime inhoud hoef je je nooit zorgen te maken dat je ruimte te kort komt in de oven. Ondanks dat de stoomoven ruim is van binnen kost het je niet de halve keuken aan ruimte. Door het strakke en compacte ontwerp past de stoomoven namelijk in elke keuken.

Recepten om te koken met stoom

Natuurlijk zijn we er niet alleen om je te vertellen welke stoomoven je moet aanschaffen, we inspireren je graag met de lekkerste recepten. Hieronder vind je een aantal recepten – zowel zoet als hartig – die ideaal zijn voor de stoomoven van Panasonic!

Gestoomde courgettes met krokante kaas

Kaas is baas, dat weet je natuurlijk allang. In dit recept voor gestoomde courgettes komt de kaas helemaal tot zijn recht. Door de combinatie van stomen en grillen gaart de groente perfect en ontstaat er een krokant laagje kaas. De topping van pijnboompitten maakt het helemaal af!

> naar het recept: gestoomde courgettes met krokante kaas

Koken met stoom: gestoomde courgettes

Gekruide kippenvleugels

Wie houdt er nu niet van gekruide kippenvleugels? Ideaal als snack of borrelhapje, al smaakt het ook heerlijk bij het avondeten. Door de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic te gebruiken gaart de kip perfect. Door de malsheid smelt elke hap weg op je tong. Tegelijkertijd worden de vleugels ook lekker krokant, wederom een voorbeeld van de perfecte samenwerking tussen oven, grill en stoom.

> naar het recept: gekruide kippenvleugels

Koken met stoom: gekruide kippenvleugels

Polentacake met sinaasappel en honing

Zoete recepten met stoom? Jazeker! Zo voorkom je scheuren in een cheesecake door te bakken met stoom. Deze polentacake met sinaasappel en honing maak je ook gemakkelijk met de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic.

> naar het recept: polentacake met sinaasappel en honing

polenta-cake-with-orange-and-honey_enjoy

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!