Van Danny mochten de gerechten die we tijdens het gourmetten maken wel wat creatiever, maar het moet natuurlijk geen stress opleveren. “Doe je voorbereidingen goed, dan heb je in de avond meer rust en vergeet niet om je vlees op tijd uit de koelkast te halen,” luiden twee van zijn gouden tips. In het boek zijn alle gourmet recepten dan ook in twee fases verdeeld: voorbereiding die je al ruim van tevoren kunt doen en het afmaken van de gerechten aan tafel.

Gezellige tafel

Daarnaast is het volgens Danny belangrijk dat je jouw tafel gezellig maakt. “Gebruik eventueel etagères om te stapelen of groepeer je gerechten met behulp van clusters. Voor de kids is het leuk om ingrediënten te verdelen in cupcakevormpjes. Oh, en gourmet niet alleen tijdens de feestdagen. Je kunt het namelijk het hele jaar door doen.”

Wil jij deze kerst uitpakken met originele gerechten? Kies dan een van de onderstaande gourmet recepten van Danny uit en verras jezelf én je gasten.

1. Gourmet omelet

Of eigenlijk een gourmetpretomelet, zoals Danny hem zelf graag noemt. Makkelijk te maken en super lekker. Voor de kinderen is dit gourmet recept leuk omdat ze eindeloos met groenten kunnen variëren.

Gourmet omelet

2. Pikante panpizza’s

Deze vegetarische pizza hoeft niet in de oven, je tovert hem gewoon uit je gourmetpannetje!

Gourmetpret-VegaGerechten-PanPizzas

3. Kreeft met gegratineerde bearnaisesaus

Misschien wel het meest verrassende hoofdstuk in Gourmetpret is die met visgerechten. “Áls er al vis op de gourmettafel verschilt, blijft dat meestal beperkt tot een stukje zalm met verder niks,” aldus Danny. Toegegeven: dit gourmet recept voor kreeft met gegratineerde bearnaisesaus kost wat meer tijd dan dat, maar dan heb je ook wel echt een verrassend klapstuk.

Gourmetpret--Kreeft-Bernaise

4. Sticky fingers chicken wings

Kippenvleugeltjes doen het altijd goed, maar waarschijnlijk heb je ze nog nooit klaargemaakt in je gourmetpannetje. Tijd om daar eens verandering in te brengen met dit heerlijke recept.

Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

5. Zalm met wittewijnsaus

Upgrade je normale stukje zalm met dit lekkere gourmet recept. De wittewijnsaus geeft een smaakvolle twist en maakt dit gerecht een stuk minder doorsnee. Yum!

Gourmetpret-ZalmInWitteWijnsaus

6. Snelle lemon meringue pie

Vergeet de Vienetta na afloop, je toetje maak je gewoon aan tafel. Deze snelle lemon meringue pie van Danny Jansen is een heerlijke afsluiter van een geslaagde avond.

Gourmetpret-LemonMerengueTaartjes-01

Gourmetpret met Danny

Recepten uit het boek

Gourmetpret met Danny
€14,99