Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gourmetpret--Kreeft-Bernaise

6 heerlijke en originele gourmet recepten van Danny Jansen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Bij tv-kok Danny Jansen is het gourmetten vaste prik. Tijdens de familiebijeenkomst verschenen de stokbroden, salades, maar vooral ook de standaard vleespakketten van de supermarkt op tafel. Zonde vond Danny, want je kan ook in je kleine pannetje heel veel lekkers maken. Zijn favoriete gourmet recepten bundelde hij tot een gloednieuw kookboek: Gourmetpret met Danny.

Van Danny mochten de gerechten die we tijdens het gourmetten maken wel wat creatiever, maar het moet natuurlijk geen stress opleveren. “Doe je voorbereidingen goed, dan heb je in de avond meer rust en vergeet niet om je vlees op tijd uit de koelkast te halen,” luiden twee van zijn gouden tips. In het boek zijn alle gourmet recepten dan ook in twee fases verdeeld: voorbereiding die je al ruim van tevoren kunt doen en het afmaken van de gerechten aan tafel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gezellige tafel

Daarnaast is het volgens Danny belangrijk dat je jouw tafel gezellig maakt. “Gebruik eventueel etagères om te stapelen of groepeer je gerechten met behulp van clusters. Voor de kids is het leuk om ingrediënten te verdelen in cupcakevormpjes. Oh, en gourmet niet alleen tijdens de feestdagen. Je kunt het namelijk het hele jaar door doen.”

Wil jij deze kerst uitpakken met originele gerechten? Kies dan een van de onderstaande gourmet recepten van Danny uit en verras jezelf én je gasten.

1. Gourmet omelet

Of eigenlijk een gourmetpretomelet, zoals Danny hem zelf graag noemt. Makkelijk te maken en super lekker. Voor de kinderen is dit gourmet recept leuk omdat ze eindeloos met groenten kunnen variëren.

> naar het recept: gourmet omelet

Gourmet omelet

2. Pikante panpizza’s

Deze vegetarische pizza hoeft niet in de oven, je tovert hem gewoon uit je gourmetpannetje!

> naar het recept: pikante panpizza’s

Gourmetpret-VegaGerechten-PanPizzas

3. Kreeft met gegratineerde bearnaisesaus

Misschien wel het meest verrassende hoofdstuk in Gourmetpret is die met visgerechten. “Áls er al vis op de gourmettafel verschilt, blijft dat meestal beperkt tot een stukje zalm met verder niks,” aldus Danny. Toegegeven: dit gourmet recept voor kreeft met gegratineerde bearnaisesaus kost wat meer tijd dan dat, maar dan heb je ook wel echt een verrassend klapstuk.

> naar het recept: kreeft met gegratineerde bearnaisesaus

gourmet recepten

4. Sticky fingers chicken wings

Kippenvleugeltjes doen het altijd goed, maar waarschijnlijk heb je ze nog nooit klaargemaakt in je gourmetpannetje. Tijd om daar eens verandering in te brengen met dit heerlijke recept.

> naar het recept: sticky fingers chicken wings

Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

5. Zalm met wittewijnsaus

Upgrade je normale stukje zalm met dit lekkere gourmet recept. De wittewijnsaus geeft een smaakvolle twist en maakt dit gerecht een stuk minder doorsnee. Yum!

> naar het recept: zalm met wittewijnsaus

Gourmetpret-ZalmInWitteWijnsaus

6. Snelle lemon meringue pie

Vergeet de Vienetta na afloop, je toetje maak je gewoon aan tafel. Deze snelle lemon meringue pie van Danny Jansen is een heerlijke afsluiter van een geslaagde avond.

> naar het recept: snelle lemon meringue pie

Gourmetpret-LemonMerengueTaartjes-01

Gourmetpret met Danny

€ 14,99
Gourmetpret met Danny

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!