Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gezoutenkaramelijs

Zelf ijs maken met ijsmachine? Dit zijn de lekkerste recepten

Advertentie

De temperaturen buiten vragen om ijs! De zon laat je smachten naar verkoeling. En waarom ijs uit de winkel halen als je het ook lekker zelf kunt maken? Dit zijn onze favoriete recepten om zelf ijs te maken.

Zelf ijs maken met een ijsmachine

De zomer is pas echt compleet wanneer je zelf ijs hebt gemaakt. Geen zorgen, zelf ijs maken klinkt veel lastiger dan het daadwerkelijk is. Ga vooral aan de slag met deze heerlijke recepten voor ijs! Met een ijsmachine maak je in een mum van tijd je eigen ijs.

Heb je zin in een lekkere verkoelende traktatie, maar heb je geen ijsmachine in huis? In dit artikel lees je alles over ijs maken zonder ijsmachine. Kortom; zelf ijs maken was nog nooit zo makkelijk Ă©n lekker met deze recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

IJs recepten met een ijsmachine:

Koffie ijs

Koffie-ijs

Geen kopje koffie na de maaltijd, maar een bakje ijs. Dit recept combineert het beste van twee werelden.

Naar het recept
Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Rozemarijn in je ijs? Jazeker! Probeer maar eens uit. Het ijs zit barstensvol smaak en is de ideale afsluiter van je diner. Geloof ons maar; voor dit frisse toetje heb je altijd ruimte na de maaltijd.

Naar het recept
zelf ijs maken

Gekaramelliseerde wittechocoladeijs

Een flinke bol op een hoorntje; dat is alles wat wij bij warme temperaturen willen. Deze bol heeft een waanzinnige karamelsmaak.

Naar het recept
Gezoutenkaramelijs

Gezoutenkaramelijs

Het is bewezen dat gezouten karamel verslavend lekker is. Voel je dus vooral niet bezwaard wanneer je de hele bak in een keer wilt leeg lepelen. Daar kan je eigenlijk helemaal niks aan doen. Zondigen was nog nooit zo lekker.

Naar het recept
dropijs

Laurierdropijs

Wil jij wel eens wat anders? Dit laurierdropijs is verrassend lekker! Voor alle Nederlanders die niet zonder de zoutige smaak van drop kunnen.

Naar het recept
Banaan-limoenijsjes

Banaan-limoenijsjes

Deze verkoelende ijsjes zijn niet alleen een heerlijke traktatie op warme zomerdagen, je hebt ze ook nog eens in een handomdraai gemaakt!

Naar het recept
Mokka-ijs

Mokka-ijs

Een klein snufje oploskoffie geeft een groots resultaat; een waanzinnige mokkasmaak. Maar vergeet vooral de espressobonen niet, die geven net dat beetje extra aan het dessert.

Naar het recept
Cover voor

Cookie-dough ijs met frambozen

Het is de ultieme combinatie: cookie dough & ijs. Waar wij voorheen altijd de potten van Ben & Jerry’s uitlepelden, gaan wij nu zelf aan de slag met dit heerlijke recept. Minstens net zo lekker!

Naar het recept
zwartesesam_ijs

IJs van zwarte sesam

Dit is misschien wel het meest bekende dessert bij all-you-can-eat sushi restaurants. Wij snappen goed waarom; zowel de kleur als de smaak zijn waanzinnig!

Naar het recept
Szechuan-peper-ijs

Szechuan-peper-ijs

De laatste in het lijstje van recepten om zelf ijs te maken is dit pittige recept. Het is een ietwat extremere smaak maar daardoor des te spannender!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Koffie ijs

Koffie-ijs

Geen kopje koffie na de maaltijd, maar een bakje ijs. Dit recept combineert het beste van twee werelden.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 60 ml espresso (ca. 2 kopjes)
  • 1 vers ei
  • 175 g suiker
  • snufje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • 175 ml melk

Benodigdheden

  • ijsmachine

Bereiding

  1. Zet de koffie en laat hem afkoelen. Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker in ca. 5 minuten licht, luchtig en romig.

  2. Meng de afgekoelde koffie door het eimengsel. Meng de slagroom en de melk erdoorheen. Schenk het mengsel in de Äłsmachine.

Receptuur: Emil RooÄłackers Fotografie: Willem van Santen

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!