
Met de juiste ingrediënten en wat geduld heb je zo zelfgemaakt ijs op tafel staan. Hoe je dat makkelijk doet? Wij geven je de beste tips voor ijs maken zonder ijsmachine!
Lees verder na de advertentie
IJs maken zonder ijsmachine
Soms heb je gewoon trek in een lekkere, romige bol ijs. Maar om nu elke keer naar de ijssalon op de hoek te gaan, is ook niet heel prettig voor je portemonnee. Maar geen paniek, je kunt namelijk ook heel gemakkelijk je eigen ijs maken! Zo hoef je niet de deur niet uit, maar kun je gewoon de vriezerlade opentrekken en zoveel opscheppen als je wilt. Zo kun jij voortaan al je gasten – en jezelf – trakteren op een heerlijk bolletje ijs. En het beste? Je kunt dit ijs maken zonder ijsmachine!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten ijs zonder ijsmachine
Voor deze drie zomerse ijssmaken heb je geen dure ijsmachine nodig en kun je ook gewoon lekker thuis genieten van je zelfgemaakte ijsje:

Bananenijs met cacao en tahin
Zin in een romig dessert zonder gedoe? Dit bananenijs met cacao en tahin is de perfecte traktatie! Je hebt geen ijsmachine nodig – alleen een paar rijpe bananen, een blender en een beetje geduld.

Speculoosroomijs
Dit speculoosroomijs is romig, vol van smaak en verrassend simpel om te maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, dus iedereen kan genieten van dit overheerlijke ijsje!

Kersen-pistacheroomijs
Dit kersen-pistacheroomijs is een frisse en romige combinatie van zoete kersen en nootachtige pistache. Zonder ijsmachine tover je met weinig moeite een luxe zomerdessert op tafel!
Maak ze allemaal en gooi je hele vriezer vol! Zo kun je altijd een bolletje pakken wanneer je er zin in hebt.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

IJs maken met ijsmachine? Dit zijn de lekkerste recepten

IJs maken zonder ijsmachine? Zo doe je dat

15x de beste ijskoude toetjes recepten

20x de beste ijssalons van Nederland

3x ijstaart recepten

Dit zijn de allerlekkerste toetjes met ijs

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.