Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cookies & cream ijs zonder ijsmachine, bananen-chocolade en tahin ‘cheat’ ijs, kersen-pistache ijs zonder ijsmachine.

IJs maken zonder ijsmachine? Dit is hoe gemakkelijk het is

Met de juiste ingrediënten en wat geduld heb je zo zelfgemaakt ijs op tafel staan. Hoe je dat makkelijk doet? Wij geven je de beste tips voor ijs maken zonder ijsmachine!

Lees verder na de advertentie

IJs maken zonder ijsmachine

Soms heb je gewoon trek in een lekkere, romige bol ijs. Maar om nu elke keer naar de ijssalon op de hoek te gaan, is ook niet heel prettig voor je portemonnee. Maar geen paniek, je kunt namelijk ook heel gemakkelijk je eigen ijs maken! Zo hoef je niet de deur niet uit, maar kun je gewoon de vriezerlade opentrekken en zoveel opscheppen als je wilt. Zo kun jij voortaan al je gasten – en jezelf – trakteren op een heerlijk bolletje ijs. En het beste? Je kunt dit ijs maken zonder ijsmachine!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten ijs zonder ijsmachine

Voor deze drie zomerse ijssmaken heb je geen dure ijsmachine nodig en kun je ook gewoon lekker thuis genieten van je zelfgemaakte ijsje:

Bananenijs met cacao en tahin

Bananenijs met cacao en tahin

Zin in een romig dessert zonder gedoe? Dit bananenijs met cacao en tahin is de perfecte traktatie! Je hebt geen ijsmachine nodig – alleen een paar rijpe bananen, een blender en een beetje geduld.

Naar het recept
Een bak speculoosroomijs met een bakje met drie bolletjes ernaast

Speculoosroomijs

Dit speculoosroomijs is romig, vol van smaak en verrassend simpel om te maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, dus iedereen kan genieten van dit overheerlijke ijsje!

Naar het recept
Kersen-pistacheroomijs

Kersen-pistacheroomijs

Dit kersen-pistacheroomijs is een frisse en romige combinatie van zoete kersen en nootachtige pistache. Zonder ijsmachine tover je met weinig moeite een luxe zomerdessert op tafel!

Naar het recept
Tip

Maak ze allemaal en gooi je hele vriezer vol! Zo kun je altijd een bolletje pakken wanneer je er zin in hebt.

Tip!

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!