Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

5x de allerlekkerste toetjes met ijs

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met ijs bij elkaar. Ga jij een toetje met ijs maken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Toetjes met ijs

Het mooie nazomerweer is een goed excuus om te genieten van een ijskoud ijsje. Een Italiaans ijsje van de ijssalon, ijsjes aan een stokje of wat dacht je van deze heerlijke toetjes met ijs? Met deze baksels, die nóg lekkerder smaken met een bol ijs erbij vier je op en top de nazomer.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De lekkerste recepten voor toetjes met ijs

Dinertje op de planning en nog een dessert nodig? Stop met zoeken. Met deze recepten voor toetjes met ijs sluit je jouw etentje perfect af.

Pure-chocolade misoganache met karamelsaus en roomijs

Bij het zien van deze foto loopt het water ons al in de mond. Zoet, zout en romig tegelijk. Moeten we nog meer zeggen?

> naar het recept: pure-chocolade misoganache met karamelsaus en roomijs

Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

IJswafels met aardbei

Zo’n wafeltje wordt nog leuker als je er een bolletje ijs tussen doet. Lekker met verse aardbeien.

> naar het recept: ijswafels met aardbei

IJswafels met aardbei

Abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

Zo’n taartje op z’n kop wordt vaak met appel of peer gemaakt, maar met abrikozen gaat het ook heel goed. Kijk maar naar dit recept!

> naar het recept: abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

Abrikozen-tarte tatin met kardemom en chai-ijs

Brioche con gelato amarene

In Italië wordt het veelvuldig gegeten, zo’n briochebroodje met een bol ijs. Met dit recept maak je je eigen briochebroodjes én zelfgemaakt amarena kersen ijs. Om je vingers bij af te likken!

> naar het recept: brioche con gelato amarene

Brioche con gelato amarene

Pecan-chocoladekoekjes met mincemeat ijs

Nog zo’n lekker ijsje-tussen-twee-koekjes recept. In dit recept maak je je eigen mincemeat ijs. Smullen!

> naar het recept: pecan-chocoladekoekjes met mincemeat ijs

Pecan-chocoladekoekjes met mincemeat-ijs

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!