
Ben je visliefhebber en heb je zin om ook met kerst lekker uit te pakken met visgerechten? Dan zit je hier goed. Wij hebben een heerlijk kerstdiner met vis voor je samengesteld.
Lees verder na de advertentie
Vis met kerst
Kerst komt eraan en dat betekent dat het tijd is om vast na te denken over het kerstmenu. Ben je van plan om vis te serveren met kerst? Bekijk dan gauw dit kerstmenu met vis, want daarmee zet je eenvoudig een aantal heerlijke visgerechten op tafel! Benieuwd wat je het best kunt eten bij vis? Ook daar hebben we heerlijke recepten voor!
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025⬠12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- Ʃn nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd

Lees verder na de advertentie
Kerstmenu recepten met vis
Ben je op zoek naar drie luxe gangen met vis voor kerst? Zoek niet verder, met deze recepten maak je gegarandeerd indruk!
Voorgerecht met vis

Schaaldierenbouillon met gegratineerde gambaās
Het kerstdiner goed aftrappen? Dat die je met deze lichte schaaldierenbouillon, geserveerd met gegratineerde gamba’s. Dat oogt direct chic en is gewoon hartstikke lekker.
Lees verder na de advertentie
Hoofdgerecht met vis

Zeebaars met courgette en champagneschuim
De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper. Serveer ‘m in een saus van courgette en spinazie, want die kleuren knallen meteen van het bord af. Champagneschuim erover maakt het een superfeestelijk geheel.
Nagerecht met vis

Yoghurtsorbet met dragonsiroop
Dit op en top frisse toetje maakt een kerstmenu met vis helemaal af. De smaken citroen en dragon passen goed bij de lichte voor- en hoofd visgerechten.
Meer kerstinspiratie ontvangen?
Lees verder na de advertentie

Zeebaars met courgette en champagneschuim
De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper.
Ingrediƫnten
- 1 sjalot
- 2 courgettes
- 6 el boter
- 250 ml groentebouillon
- 200 g gewassen spinazie
- zout en peper
- 6 eidooiers
- 200 ml champagne
- 4 zeebaarsfilets met huid (ca. 600 g)
Benodigdheden
- blender
- bolletjeslepel
- keukenmachine
Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Was de courgettes en dep ze droog. Schep met de bolletjeslepel 30Ā40 bolletjes uit de courgette. Houd de bolletjes
apart en hak de overige courgette fijn.Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de gehakte courgette en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten garen. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer het geheel in de blender of keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eidooiers met de champagne au bainĀmarie tot een luchtig schuim. Bestrooi de zeebaarsfilets met zout en peper. Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er de zeebaars ca. 5 minuten op de huidkant in op middelhoog vuur, beweeg de vis zo min mogelijk. Draai de vis om en bak nog ca. 2 minuten. Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan. Bak er de courgettebolletjes ca. 3 minuten rondom in.
Schep de spinaziesaus in diepe borden en leg er de courgettebolletjes in. Leg de gebakken vis erop en verdeel het champagneschuim in lepels over de saus.
Onze tips

Ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere Ʃn makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

15x borrelhapjes voor kerst

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?


