De kerstboom is opgetogen en elke avond staat hij te schitteren in de hoek van de kamer. Sint Nicolaas is het land weer uit en alle familieleden zijn opgetrommeld voor eerste- tweede- of derde kerstdag. Zelfs de schoonfamilie past in de planning en dit jaar is iedereen erbij! De kerstdrukte komt eraan en dat is onvermijdelijk. Uit elke speaker schalt ‘most wonderful time of the year’ en je begint je langzamerhand druk te maken over het kerstdiner. Want welke gerechten ga je dit jaar op tafel toveren? Foodies helpt je met deze lastige keuze en stelt een driegangendiner samen op basis van een thema. Met vandaag in de hoofdrol: vis. 
Hieronder het kerstdiner vis zoals we dat bij foodies zouden maken. Als voorgerecht een verfijnde bouillon waar je gasten ongetwijfeld het recept van willen hebben.

Schaaldierenbouillon met gegratineerde gamba’s

kerstdiner vis: schaaldierenbouillon met gegratineerde gambas

De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper waar natuurlijk een champagneschuim bij hoort!

Zeebaars met courgette en champagneschuim

kerstdiner vis zeebaars met courgette en champagneschuim

Yoghurtsorbet met dragonsiroop
kerstdiner vis Yoghurtsorbet met dragonsiroopHet foodies kerstdiner vis!

Wil je meer ideeën op doen? Kijk dan eens tussen andere foodies recepten voor meer inspiratie, zoals deze gepocheerde zalm met champagnesabayon. Of bezoek een van de andere kerstdiner thema’s. Zoals vegetarisch met groenten in de hoofdrol!