Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

kerstdiner vis zeebaars met courgette en champagneschuim

Kerstrecepten met vis: 3 luxe gangen

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Ben je visliefhebber en heb je zin om ook met kerst lekker uit te pakken met visgerechten? Dan zit je hier goed. Wij hebben een heerlijk vis kerstdiner voor je samengesteld.

Lees verder onder de advertentie

Vis met kerst

Kerst komt eraan, tijd om vast na te denken over het kerstmenu. Ben je van plan om vis te serveren met kerst? Bekijk dan gauw dit vis kerstmenu, want daarmee zet je eenvoudig een aantal heerlijke bijpassende visgerechten op tafel.

Kerstmenu recepten met vis

Ben je op zoek naar drie luxe gangen met vis voor kerst? Zoek niet verder, met deze recepten maak je gegarandeerd indruk!

Voorgerecht met vis

kerstdiner vis

Schaaldierenbouillon met gegratineerde gamba’s

Het kerstdiner goed aftrappen? Dat die je met deze lichte schaaldierenbouillon, geserveerd met gegratineerde gamba’s. Dat oogt direct chic en is gewoon hartstikke lekker.

Naar het recept

Hoofdgerecht met vis

zeebaars met courgette en champagneschuim

Zeebaars met courgette en champagneschuim

De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper. Serveer ‘m in een saus van courgette en spinazie, want die kleuren knallen meteen van het bord af. Champagneschuim erover maakt het een superfeestelijk geheel.

Naar het recept

Tip!

Nagerecht met vis

kerstdiner vis Yoghurtsorbet met dragonsiroop

Yoghurtsorbet met dragonsiroop

Dit op en top frisse toetje maakt een kerstmenu met vis helemaal af. De smaken citroen en dragon passen goed bij de lichte voor- en hoofd visgerechten.

Naar het recept

Meer inspiratie voor het kerstmenu?

Kerstmenu inspiratie

Kerstmenu 2024: inspiratie en ideeën om een kerstmenu samen te stellen. Maak indruk op je gasten met een van deze heerlijke kerstmenu’s’.

Bekijk kerstmenu inspiratie
Redactiekerst 2023
Uitgelicht recept
zeebaars met courgette en champagneschuim

Zeebaars met courgette en champagneschuim

De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 courgettes
  • 6 el boter
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 g gewassen spinazie
  • zout en peper
  • 6 eidooiers
  • 200 ml champagne
  • 4 zeebaarsfilets met huid (ca. 600 g)

Benodigdheden

  • blender
  • bolletjeslepel
  • keukenmachine

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot. Was de courgettes en dep ze droog. Schep met de bolletjeslepel 30­40 bolletjes uit de courgette. Houd de bolletjes
    apart en hak de overige courgette fijn.

  2. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de gehakte courgette en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten garen. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer het geheel in de blender of keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Klop de eidooiers met de champagne au bain­marie tot een luchtig schuim. Bestrooi de zeebaarsfilets met zout en peper. Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er de zeebaars ca. 5 minuten op de huidkant in op middelhoog vuur, beweeg de vis zo min mogelijk. Draai de vis om en bak nog ca. 2 minuten. Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan. Bak er de courgettebolletjes ca. 3 minuten rondom in.

  4. Schep de spinaziesaus in diepe borden en leg er de courgettebolletjes in. Leg de gebakken vis erop en verdeel het champagneschuim in lepels over de saus.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!