Lees verder onder de advertentie
Ben je visliefhebber en heb je zin om ook met kerst lekker uit te pakken met visgerechten? Dan zit je hier goed. Wij hebben een heerlijk vis kerstdiner voor je samengesteld.
Lees verder onder de advertentie
Vis met kerst
Kerst komt eraan, tijd om vast na te denken over het kerstmenu. Ben je van plan om vis te serveren met kerst? Bekijk dan gauw dit vis kerstmenu, want daarmee zet je eenvoudig een aantal heerlijke bijpassende visgerechten op tafel.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2024€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Inclusief Jamie Oliver recepten
Kerstmenu recepten met vis
Ben je op zoek naar drie luxe gangen met vis voor kerst? Zoek niet verder, met deze recepten maak je gegarandeerd indruk!
Voorgerecht met vis
Schaaldierenbouillon met gegratineerde gamba’s
Het kerstdiner goed aftrappen? Dat die je met deze lichte schaaldierenbouillon, geserveerd met gegratineerde gamba’s. Dat oogt direct chic en is gewoon hartstikke lekker.
Hoofdgerecht met vis
Zeebaars met courgette en champagneschuim
De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper. Serveer ‘m in een saus van courgette en spinazie, want die kleuren knallen meteen van het bord af. Champagneschuim erover maakt het een superfeestelijk geheel.
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Nagerecht met vis
Yoghurtsorbet met dragonsiroop
Dit op en top frisse toetje maakt een kerstmenu met vis helemaal af. De smaken citroen en dragon passen goed bij de lichte voor- en hoofd visgerechten.
Meer inspiratie voor het kerstmenu?
Kerstmenu inspiratie
Kerstmenu 2024: inspiratie en ideeën om een kerstmenu samen te stellen. Maak indruk op je gasten met een van deze heerlijke kerstmenu’s’.
Zeebaars met courgette en champagneschuim
De zeebaars in de hoofdrol tijdens het kerstdiner is een showstopper.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 courgettes
- 6 el boter
- 250 ml groentebouillon
- 200 g gewassen spinazie
- zout en peper
- 6 eidooiers
- 200 ml champagne
- 4 zeebaarsfilets met huid (ca. 600 g)
Benodigdheden
- blender
- bolletjeslepel
- keukenmachine
Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Was de courgettes en dep ze droog. Schep met de bolletjeslepel 3040 bolletjes uit de courgette. Houd de bolletjes
apart en hak de overige courgette fijn.Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de gehakte courgette en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten garen. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer het geheel in de blender of keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eidooiers met de champagne au bainmarie tot een luchtig schuim. Bestrooi de zeebaarsfilets met zout en peper. Verhit 3 el boter in een koekenpan en bak er de zeebaars ca. 5 minuten op de huidkant in op middelhoog vuur, beweeg de vis zo min mogelijk. Draai de vis om en bak nog ca. 2 minuten. Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan. Bak er de courgettebolletjes ca. 3 minuten rondom in.
Schep de spinaziesaus in diepe borden en leg er de courgettebolletjes in. Leg de gebakken vis erop en verdeel het champagneschuim in lepels over de saus.
Lees ook:
Onze tips
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?
Lees verder onder de advertentie