
Op de redactie zijn we dol op vis. Van een boterzachte, roze zalm tot een perfect gegaarde witvis: wij zeggen nooit nee. Maar wat eet je het beste bij vis? Wij verzamelden de lekkerste bijgerechten die je meteen wilt uitproberen!
Lees verder na de advertentie
Vis is eigenlijk bij elke gelegenheid een goede optie, of je nu een makkelijke traybake maakt met kabeljauw, vis eet van de bbq of wilt uitpakken bij het diner met een tonijn tataki. Maar vaak is een geslaagd gerecht pas compleet wanneer je er wat bij serveert. Zo kun je denken aan geroosterde groenten, een romige puree of juist een groene salade.
Heb je inspiratie nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Hieronder vind je een handig lijstje met bijgerechten voor vis, zodat je gerecht altijd een voltreffer is.
Meer inspiratie voor bijgerechten ontvangen?
Groenten bij vis
Groenten bij je vis zijn eigenlijk altijd een goede combinatie. Uiteindelijk hangt het natuurlijk af van het soort vis en gerecht dat je maakt, maar onderstaande recepten passen over het algemeen altijd bij een lekker stukje vis:

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten
Groene asperges doen het eigenlijk altijd goed bij vis. Serveer deze bij je vis en je gerecht is compleet! Tip: voeg wat chilipeper toe om je gerecht net die extra kick te geven.

Ratatouille
Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Benieuwd hoe je het op de klassieke Franse wijze bereid? Probeer het in dit recept!

Makkelijke traybake met tomaat, aubergine en zuurdesem
Zonder tomaten geen zomer, wat ons betreft. Dit eenvoudige traybake-recept laat zien hoe fantastisch deze seizoensgroente is. In combinatie met aubergine en knapperig zuurdesembrood wordt dit gerecht helemaal compleet.

Vis recepten: 15x lekker en gezond
Lees verder na de advertentie
Aardappelgerechten bij vis
Wil je je visgerecht wat opvullen? Dan zijn deze recepten perfect voor bij jou bereidde visje!

Frisse aardappelgratin
Dit gerecht is perfect voor bij een mooi stuk roze zalm. De aardappelgratin gaat alvast de oven, terwijl je de zalm naar wens kunt bereiden. Probeer het zoals in dit recept!

Gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen
De barbecue voegt altijd zo’n heerlijk rooksmaakje aan je eten toe. Zo ook bij dit recept voor gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen. Perfect om je vis tegelijkertijd mee te garen!

Mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers
De zoete sjalotjes gaan goed samen met de scherpe mosterd. De pittige tuinkers maakt het geheel af. Serveer met een vis naar keuze.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Lees verder na de advertentie
Salades bij vis
Maar vergeet vooral een frisse salade ook niet! Deze salades kun je heel goed bij vis serveren:

Venkelsalade
Zomers, snel en lekker! Dat krijg je met het onweerstaanbare recept voor venkelsalade. En ook nog eens zo op tafel. Visje erbij en je bent klaar!

Salade van groene appel en avocado
Deze salade kun je bij elke vissoort serveren. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing.

Fattoush
Deze versie van fattoush lijkt op de klassieke salade die iedereen wel kent en lekker vindt. Speel met de ingrediënten op basis van wat er in het seizoen is of wat er in je koelkast ligt. Op basis daarvan kun je bepalen welke vis je erbij serveert.
Lees verder na de advertentie
Het beste bijgerecht bij vis

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten
Groene asperges doen het eigenlijk altijd goed bij vis. Serveer deze bij je vis en je gerecht is compleet! Tip: voeg wat chilipeper toe om je gerecht net die extra kick te geven.
Ingrediënten
Bereiding
Doe het wortelsap met de knoflook, de gember en de sinaasappelhelft in een pannetje en breng aan de kook. Kook het geheel op matig vuur in tot je ca. ¼ overhebt en het een beetje stroperig wordt. Haal de sinaasappel eruit en doe de saus met de boter in een blender. Pureer het geheel tot een gladde, glanzende saus. Giet de saus terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Houd warm, maar laat niet meer koken.
Snijd de houtige uiteindes van de asperges en schil evt. dikke exemplaren die een taaie schil hebben. Dunnere asperges kun je met schil grillen. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en gril ze rondom in een hete grillpan in 45 minuten beetgaar.
Roer de paprikablokjes en de dille door de saus. Leg de asperges als een stapeltje midden op een schaal en schep er royaal de saus overheen. Maak af met de pijnboompitten.
Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren
Meer inspiratie voor bijgerechten ontvangen?
Onze tips

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis

Vis recepten: 15x lekker en gezond

De lekkerste vissoep recepten: van bisque tot bouillabaisse

Deze gerechten maak je met overgebleven vis

De ultieme kerstklassiekers… maar dan zónder vlees (en niemand merkt het)

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



