
Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten
Het is je vast wel opgevallen: er komen steeds meer alcoholvrije dranken op de markt. En daar kun je heerlijke mocktails mee mixen. Wij laten zien welke!
Lees verder na de advertentie
De ontwikkeling van alcoholvrije dranken gaat razendsnel. Er zijn steeds meer gedistilleerde alternatieven die qua geur, mondgevoel, complexiteit én smaakbeleving de diepgang van klassieke spirits zoals gin, rum en wodka benaderen. Met smaakprofielen die variëren van fris en citrusachtig tot kruidig of zachtzoet, zijn de mogelijkheden eindeloos. En het beste? Binnen een paar minuten maak je al heerlijke mocktails die een stuk spannender zijn dan de mix van siroop en tonic die we allemaal wel kennen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Makkelijke mocktails
Wie op zoek is naar makkelijke mocktails is bij Mocktail Masters aan het juiste adres. Op de website vind je verschillende recepten waarvan de volgende vijf toegankelijke, smaakvolle mocktails een voorproefje zijn:

Mimosa
Een frisse, feestelijke mocktail met bruisende alcoholvrije ‘cava’ en sinaasappelsap. Deze alcoholvrije versie van de brunchklassieker mimosa is licht, fruitig en elegant. Dankzij het lage bittergehalte en de fruitige tonen combineert deze mocktail mooi met frisse gerechten. Denk aan een salade met venkel, citrus en verse kruiden.
Jouw moment: ontbijt of brunch | Bereidingsmethode: stir | Moeilijkheidsgraad: 1/3
Ginger wine
Deze verfrissende mocktail op basis van alcoholvrije chenin blanc krijgt extra pit door de toevoeging van ginger beer en een vleugje citrus. Een levendige, licht kruidige smaak die perfect past bij Aziatisch geïnspireerde gerechten zoals gember-kipspiesjes, loempia’s of een salade met mango, koriander en limoen.
Jouw moment: borrel of BBQ | Bereidingsmethode: stir | Moeilijkheidsgraad: 1/3

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Spritz met sinaasappel
Op zoek naar een snelle mocktail die je in een handomdraai maakt? Deze alcoholvrije Spritz met een frisse, kruidige smaak en een vleugje sinaasappel is ideaal voor zonnige terrasdagen of een gezellige borrelavond. Combineer met borrelhapjes zoals olijven of een salade met vijgen en prosciutto. Wil je het extra speciaal maken? Voeg een takje rozemarijn toe voor een kruidige twist.
Jouw moment: zonnige zomeravonden | Bereidingsmethode: stir | Moeilijkheidsgraad: 1/3
Bellini mocktail
Nog eenvoudiger: een kant-en-klare mocktail die de authentieke Italiaanse bellini-smaak biedt, met een sprankelende basis en de zoetheid van zongerijpte witte perzikpuree. Serveer gekoeld in een chic glas en geniet van de frisse fruitigheid. Serveer bij lichte nagerechten met steenfruit of nootachtige smaken voor een natuurlijke match met de zoete perziktonen.
Jouw moment: brunch of bij het dessert | Bereidingsmethode: ready to serve | Moeilijkheidsgraad: 1/4


Salty dog
Een gedurfde herinterpretatie van de klassieke salty dog. Deze gin-geïnspireerde mocktail vraagt een klein beetje shaker-skills. De frisse smaken van grapefruit worden gecombineerd met een hartige twist. Serveer met eenvoudige tafelsnacks zoals geroosterde amandelen of gezouten noten, die de zoute rand van de mocktail versterken en zorgen voor een mooie textuur bij elke slok.
Jouw moment: borrel | Bereidingsmethode: shake | Moeilijkheidsgraad: 2/3
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Shaken, strainen en muddlen: cocktailtechnieken met Tess Posthumus

Mojito: zo kun je deze heerlijke cocktail zelf maken

Mocktails maken: recepten voor de lekkerste alcoholvrije drankjes

De favoriete feestelijke cocktails van barman Victor van First Dates

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.