Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool

Meer laden en minder denken tijdens kerst met Whirlpool

In samenwerking met Whirlpool
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Stel je voor: na een fantastisch kerstdiner ruim je de tafel af en je kunt ál je vaat in één keer in de vaatwasser kwijt. Eén programma draaien en alles is weer aan kant. Met de MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool kan dat. Deze vaatwasser beschikt namelijk over 10% extra ruimte!

MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool

Bij de ontwikkeling van de MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool hebben de makers duidelijk geluisterd naar de consument. Waar lopen zij bijvoorbeeld tegenaan bij het inruimen van de vaatwasser? Door alledaagse pijnpunten op te lossen, kunnen zij voor een ontspannen ervaring zorgen. Concreet betekent dat het volgende: door een compactere aandrijving ontstaat er ruimte voor een hoger interieur.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meer ruimte: MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool

Hierdoor heeft de MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool bijvoorbeeld een derde rek gekregen. Dit derde rek biedt plaats aan grotere items, zoals grote kommen, mokken en hoge glazen. Het derde rek is ook nog eens voorzien van een SpaceClean zone, waar geïntegreerde waterjets iedere hoek bereiken! Het moduleerbare onderste rek biedt nu plaats aan extra grote borden tot wel 32 cm Ø. Ook heeft de MaxiSpace een vernieuwd railsysteem, wat zorgt voor een stabiele geleiding bij het in- en uittrekken van de lades.

Ook heeft de vaatwasser heldere binnenverlichting en projecteert hij de resterende programmatijd op de vloer. Zo te horen zijn alle vaatwasproblemen bij de MaxiSpace van Whirlpool opgelost. Nu hoef je alleen nog maar even de eeuwige vaatwasserdiscussie met je partner te voeren: want wie ruimt hem nou het slimst in?

MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool

Recept met een knipoog

De nieuwe MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool is zo ontworpen dat eindeloos veel vaat moeiteloos past. De MaxiSpace zorgt zo dagelijks voor onberispelijk schone borden – en zélfs voor gevulde borden.

Want om de extra ruimte van de MaxiSpace te demonstreren, creëerde Whirlpool voor één dag het restaurant La Vaisselle (vertaald: de afwas) tussen de majestueuze muren van een kasteel bij Antwerpen. In restaurant La Vaisselle deed de MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool niet alleen de vaat, hij bereidde er de heerlijkste gerechten. Met een knipoog maakten ze het volgende recept voor gemarineerde tomaatjes. Bon appétit!

MaxiSpace vaatwasser van Whirlpool met tomaatjes

Mediterraan voorgerecht uit de vaatwasser

Maak nu dit recept voor gemarineerde tomaatjes, ín je eigen vaatwasmachine! De bereidingstijd is circa 10 minuten (+ 1 vaatwascyclus wachttijd).

Ingrediënten voor 1 kg:

 • 1 kilo kerstomaatjes
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 takje tijm
 • goede olijfolie
 • evt. ½ chilipeper
 1. Was en halveer de kerstomaatjes. Pel en plet de knoflookteentjes licht, zodat ze hun smaak vrijgeven.
 2. Neem de takjes rozemarijn en tijm en verwijder de naaldjes van de takjes. Plaats de gehalveerde kerstomaatjes in een weckpot. Voeg de geplette knoflook, de rozemarijn, de tijm en optioneel een halve chilipeper toe aan een weckpot.
 3. Giet wat goede olijfolie over de tomaatjes en de andere ingrediënten. Zorg ervoor dat de tomaatjes volledig bedekt zijn met de olie. Sluit de weckpot goed af.
 4. Plaats de afgesloten weckpot in de bovenste lade van de vaatwasser. Stel de vaatwasser in op de eco-stand. Laat de tomaatjes marineren terwijl de vaatwasser draait. Dit duurt meestal de volledige cyclus.
 5. Neem de weckpot uit de vaatwasser. Serveer de gemarineerde tomaatje als bijgerecht bij gegrild vlees of met burrata. Je kunt de tomaatjes ook als basis gebruiken voor een eenvoudige pastasaus.

gemarineerde tomaatjes uit de vaatwasser

Natúúrlijk is een vaatwasser niet gemaakt om in te koken. Maar wil je je tóch één dag kok wanen van La Vaisselle? Kijk op whirlpool.nl/la-vaisselle.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!