
Easy Italiaans
Lees verder na de advertentie
Italiaans genieten staat echt niet altijd gelijk aan uren in de keuken staan. In de keuken van ‘la dolce vita’ weten ze heus ook wel wat snel & simpel is. Vandaag gaan we voor easy Italiaans! Dit heerlijke menu zet jij binnen een mum van tijd op tafel. Stopwatch aan? Gaan! Heb jij de smaak te pakken? Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!
Iedere week Italiaanse recepten in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Voorgerecht
Op het moment dat je courgettebloemen op de markt ziet liggen, mag je eigenlijk niet de kans voorbij laten gaan om ze in je mandje te stoppen. Deze beauty’s zien er niet alleen waanzinnig uit maar zijn ook een ware traktatie. Wees niet bang dat het je niet gaat lukken om ze op tafel te zetten. Dit voorgerecht ziet er misschien wat gecompliceerd uit maar het lijkt moeilijker dan het is.
> naar het recept voor courgettebloemen met honing en azijn
Hoofdgerecht
Deze snelle pasta is easy Italiaans op zijn best. Binnen 20 minuten staat dit heerlijke hoofdgerecht met garnalen en saffraanboter op tafel. Wel zo makkelijk tijdens als je een etentje hebt. Zo heb je meer tijd voor gezelligheid. De saffraan geeft de pasta een heerlijke smaak en prachtige kleur.
> naar het recept voor orecchiette met garnalen en saffraanboter
Nagerecht
Het nagerecht van dit easy Italiaans 3-gangen menu is een Affogato al caffè. In het Italiaans betekent dit ‘verzopen in espresso’ want je verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker. Niet gek ook want de Italianen kennen de kunst van het goede leven als geen ander. Haal het ultieme ‘la dolce vita’- gevoel in huis door af te sluiten met dit heerlijke dessert.
> naar het recept voor affogato al caffè
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






