Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten met crumble gepocheerde peer

Waanzinnig weekendmenu: goed voor te bereiden

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Elke week pluizen wij al onze magazines uit om voor jou het lekkerste 3-gangen menu uit te zoeken. Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Dit waanzinnig weekendmenu is perfect voor als je gasten te eten krijgt. Zowel het hoofd- als nagerecht zijn namelijk gemakkelijk van tevoren te maken. Maak de gerechten ’s middags al voordat je gasten komen zodat je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. Meer tijd voor gezelligheid! Tijdens je diner hoef je de gerechten alleen nog even op te warmen.

Voorgerecht

We starten het waanzinnig weekendmenu met een heerlijk fris voorgerecht. De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

weekendmenu: zalmtartaar

> naar het recept voor zalmtartaar met appel, dille en selderij

Hoofdgerecht

Op deze manier wordt genoeg groente binnenkrijgen een feestje! Maak deze tarte serpentine met courgette, aubergine, wortel en paprika. Dit vegetarische hoofdgerecht is toch echt een plaatje? Daar maak je gegarandeerd indruk mee. En het beste? Je kan de quiche gemakkelijk van tevoren maken en ’s avonds in de oven schuiven. Neem wel echt even de tijd om de groentes mooi in een spiraalvorm in het deeg te leggen. Voor meer inspiratie voor prachtige vegetarische gerechten ga je naar onze Pinterest-pagina.

weekendmenu: Tarte serpentine

> naar het recept voor tarte serpentine

Nagerecht

Wat een heerlijk dessert! De zachte kruidige peren gaan perfect samen met de crunch van de macademianoten en crumble. Ook het nagerecht van dit waanzinnig weekendmenu is gemakkelijk van tevoren te maken. Neem wel de tijd want de peren moeten minstens een half uur pocheren. Bewaar vervolgens alle onderdelen apart en goed afgesloten. De peren bewaar je het beste in hun kookvocht. Zodra het tijd is voor je nagerecht, verwarm je de peren kort. Serveer de gepocheerde peren met de macadamiacrumble en de mascarpone-vanilleroom.

weekendmenu: gepocheerde peer

> naar het recept voor gepocheerde peer met macadamiacrumble

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!