
Franse gerechten
Lees verder na de advertentie
Om de Franse keuken te proeven hoef je echt niet naar het zuiden af te reizen. Met dit 3-gangen menu serveer jij met gemak Franse gerechten bij jou thuis. We gaan voor klassiekers en maken steak tartare, tian en eclairs. Het water begint ons al in de mond te lopen… bij jou ook? Bon appetit!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Voorgerecht
Een steak tartare lijkt spannend om zelf te maken. Maar geen zorgen, dat is het helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. Voor het beste resultaat gebruik je verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk voor de tartaar eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser.
> naar het recept: mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges
Hoofdgerecht
Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Dat is in een notendop het hoofdgerecht van jouw menu vol Franse gerechten. Je maakt de tian, oftewel een gratin in Provençaalse stijl, met broccoli, courgette en venkel. Bekijk het recept maar eens. Zo makkelijk maak jij van groenten een echte eyecatcher!
> naar het recept: tian met broccoli, courgette en venkel
Nagerecht
Met gezouten karamel zit je altijd goed. Al helemaal als je deze zaligheid gebruikt om je eclairs mee te pimpen. Het typisch Franse gebak is de trots van menig patissier. Al zijn we ook maar wat trots op jou als jij de formidabele soezen als nagerecht van het menu vol Franse gerechten serveert.
> naar het recept: eclairs met gezouten karamel en chocolade
Lees ook: Tour de france: 5x Franse recepten om te proberen
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






