Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Weekendbaksels: 5x bakken met witte chocolade

Weekendbaksels: 5x bakken met witte chocolade

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Bakken met witte chocolade is altijd een succesrecept. Eerlijk is eerlijk, we moeten onze reep vlak voor gebruik halen want anders is hij al op, maar de beloning voor het weerstaan van deze smakelijke traktatie is dan ook enorm. Wordt het een klassieke taart of toch een tulband? De keuze is aan jou!

1. Worteltjestaart met witte chocolade

Een gewone worteltjestaart is al heerlijk, maar als we hem bakken met witte chocolade is hij pas echt verslavend lekker.

de worteltjestaart met witte chocolade

2. Chocoladeshortbread met Baileys

Voor dit recept gaan we niet alleen bakken met witte chocolade, maar ook met puur en melk. De oven mag je uit laten staan, bij deze zoete verleiding doet de koelkast het werk.

Chocoladeshortbread met Baileys

3. Walnoot-koffiecake

Een favoriet op elke verjaardag. In het cakebeslag gaat weliswaar pure chocolade, maar van witte chocolade maken we een onweerstaanbare frosting.

Walnoot-koffiecake

4. Vruchtenbrioche met wittechocoladefondant

Door de luchtigheid is deze geweldige vruchtenbrioche meer een cake dan een brood. Lekker voor bij de brunch!

5. Cakerol met matcha en witte chocolade

Heb je ooit wel eens matcha geprobeerd? Dit Japanse groenetheepoeder is supergezond en geeft je lekkernij een mooie, groene kleur. We combineren het met een smaakvolle crème van witte chocolade.

matcha

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!