Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bankoh

Hier moet je als foodie zijn in december

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Of je nu doorgewinterd kerstfan bent of anti-feestganger; deze maand is er genoeg te doen. Van wonderlijk winterparadijs tot extravagante chefs.

What to visit – Het Amsterdamse Winterparadijs

Kaasfonduen als een echte dutchie, poffertjes prikken met een enorme klont boter, koukleumen met je vingers om een hete kop snert en je tegoed doen aan een Amsterdams borrelplankje. Deze winter is ‘ie terug en beter dan ooit: Het Amsterdamse Winterparadijs, waar we gaan curlen, langlaufen, glijden van de tube slide en natuurlijk marshmallows roosteren na het schaatsen. Ik koop alvast een kaartje!

amsterdamse winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs is van 21 december t/m 5 januari in de RAI Amsterdam.
Kijk voor meer info op hetamsterdamsewinterparadijs.nl.

 

Where to eat – Bankoh

Van Nijmegen tot Bankok, van rijstvelden tot aan wijngaarden. Van zacht gestoofd jackfruit in een lemper tot een stuk rijk dooraderd wagyu beef. Deze kerst ga je met je familie heerlijk uit eten bij Bistrobar Bankoh aan de handelskade in Nijmegen. Reserveer nu alvast een tafeltje en wees gegarandeerd van een mooi plekje met uitzicht op de Waal.

bankoh

Bistrobar Bankoh vind je aan de handelskade in Nijmegen op de Kaapstander 286. Reserveer via bistrobarbankoh.nl.

 

Who to follow – Dorothy Porker

“Eat rich or die frying”. Zo is het, Dorothy! Bij binnenkomst op haar website vliegen de kip drumsticks, wafels, patat en ijsjes je om de oren. Ze bestormt het web met haar ontwapenende teksten, fantastische recepten en ge-wel-dig-e fotografie. Your not so average-chef die ook nog eens mega bovengemiddeld kookt. Zomaar een greep uit onze favoriete recepten van deze awesome chef: pandan wafels met kokosmelk, Indische kip met wafels, Japanse kapsalon met huisgerookte zalm en salted caramel boterkoek.

dorothy porker

Volg Dorothy op Instagram, ze heet daar @dorothyporker. Je kunt haar recepten lezen op vettesletten.nl. Ja, echt: vettesletten.nl.

 

What to read – De afvalvrije keukencyclus

Gooi je worteltopjes, bietenrestjes, korianderstengels en sla niet langer weg. Met dit boek weet jij restjes groenten en fruit weer op te kweken. Van snijplank naar moestuin en weer terug: zo verminder je voedselverspilling. Een goed begin voor de chef-kok met minimale tuinierskills.

afvalboek

De afvalvrije keukencyclus van Katie Elzer-Peters is verkrijgbaar via bol.com voor €21,95.

Op zoek naar leuke kookboeken? Wij vonden ze voor je.

Beeld: Bistrobar Bankoh, Amsterdams Winterparadijs, Dorothy Porker, KNNV Uitgeverij

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!