
Lees verder na de advertentie
Kijk, het liefst zouden we Donna natuurlijk gewoon privé inhuren om bij ons thuis te komen koken met kerst. Dan heb je gegarandeerd een menu om u tegen te zeggen. Helaas gaat dat niet lukken, maar optie B is ook een hele goede. Haal haar nieuwe kerstkookboek in huis en leer écht goede kalkoen uit de oven te maken, leer de kneepjes van luchtige meringues en ga vol vertrouwen de kerst tegemoet.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Uren in de keuken staan om iets lekkers te maken voor het kerstdiner vind jij waarschijnlijk fantastisch, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Voor die mensen heb jij een leuke oplossing. De gerechten uit dit boek staan snel op tafel, zonder in te boeten aan luxe of lekker. Voor blini’s met kaviaar, salade met garnalen en lychees en ossenstaart in een jasje en toch de makkelijkste kerst ooit.
Draait jouw hele kerstdiner om het zoete spektakel stuk op het einde? Dan mag je dit boek van chef-patissier Jurgen Koens niet missen. Verbluf je familie met de mooiste chocoladecreaties zoals chocolade met mandarijn en kardemom of met rabarber en paprika. Het hoeft overigens geen grote taart te zijn, het is ook leuk om een keer voor kleine friandises te kiezen of zoete brunchbroodjes.
Meestal is de uitdaging: wat kook ik voor mijn vegan gasten? Maar Gaz Oakley stelde zich als vegan juist de vraag: wat kook ik voor mijn niet-vegan gasten en hoe zorg ik ervoor dat ze absoluut niet het gevoel hebben dat ze iets missen? Met dat doel in z’n achterhoofd ontwikkelde hij talloze vegan recepten. Van zelfgemaakte vegan bacon, tot vegan kalkoen en vegan rundvlees tot groentecreaties als kazige prei en ingepakte worteltjes.
Meer inspiratie voor de feestdagen vind je in The big Christmas issue van foodies!
Onze tips

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.