Advertentie
Kijk, het liefst zouden we Donna natuurlijk gewoon privé inhuren om bij ons thuis te komen koken met kerst. Dan heb je gegarandeerd een menu om u tegen te zeggen. Helaas gaat dat niet lukken, maar optie B is ook een hele goede. Haal haar nieuwe kerstkookboek in huis en leer écht goede kalkoen uit de oven te maken, leer de kneepjes van luchtige meringues en ga vol vertrouwen de kerst tegemoet.
Uren in de keuken staan om iets lekkers te maken voor het kerstdiner vind jij waarschijnlijk fantastisch, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Voor die mensen heb jij een leuke oplossing. De gerechten uit dit boek staan snel op tafel, zonder in te boeten aan luxe of lekker. Voor blini’s met kaviaar, salade met garnalen en lychees en ossenstaart in een jasje en toch de makkelijkste kerst ooit.
Draait jouw hele kerstdiner om het zoete spektakel stuk op het einde? Dan mag je dit boek van chef-patissier Jurgen Koens niet missen. Verbluf je familie met de mooiste chocoladecreaties zoals chocolade met mandarijn en kardemom of met rabarber en paprika. Het hoeft overigens geen grote taart te zijn, het is ook leuk om een keer voor kleine friandises te kiezen of zoete brunchbroodjes.
Meestal is de uitdaging: wat kook ik voor mijn vegan gasten? Maar Gaz Oakley stelde zich als vegan juist de vraag: wat kook ik voor mijn niet-vegan gasten en hoe zorg ik ervoor dat ze absoluut niet het gevoel hebben dat ze iets missen? Met dat doel in z’n achterhoofd ontwikkelde hij talloze vegan recepten. Van zelfgemaakte vegan bacon, tot vegan kalkoen en vegan rundvlees tot groentecreaties als kazige prei en ingepakte worteltjes.
Meer inspiratie voor de feestdagen vind je in The big Christmas issue van foodies!
Onze tips
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.