Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
donna hay

Dit zijn de leukste kookboeken om met kerst uit te koken

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Na het uitbrengen van The big Christmas issue gaan we uitzoeken van een kerstmenu nóg iets moeilijker voor je maken: dit zijn de vier leukste kerstkookboeken van dit jaar. Van supersimpel tot vegan.

Écht goede kalkoen

Kijk, het liefst zouden we Donna natuurlijk gewoon privé inhuren om bij ons thuis te komen koken met kerst. Dan heb je gegarandeerd een menu om u tegen te zeggen. Helaas gaat dat niet lukken, maar optie B is ook een hele goede. Haal haar nieuwe kerstkookboek in huis en leer écht goede kalkoen uit de oven te maken, leer de kneepjes van luchtige meringues en ga vol vertrouwen de kerst tegemoet.

donna hay
Donna Hay. Kerst – het kookboek. Uitgeverij Spectrum. 240 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

Snel aan tafel

Uren in de keuken staan om iets lekkers te maken voor het kerstdiner vind jij waarschijnlijk fantastisch, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Voor die mensen heb jij een leuke oplossing. De gerechten uit dit boek staan snel op tafel, zonder in te boeten aan luxe of lekker. Voor blini’s met kaviaar, salade met garnalen en lychees en ossenstaart in een jasje en toch de makkelijkste kerst ooit.

simplissime
Jean-Francois Mallet. Het allermakkelijkste Kerstkookboek. Kosmos Uitgevers. Prijs: 17,50 euro.

Bite-size friandises

Draait jouw hele kerstdiner om het zoete spektakel stuk op het einde? Dan mag je dit boek van chef-patissier Jurgen Koens niet missen. Verbluf je familie met de mooiste chocoladecreaties zoals chocolade met mandarijn en kardemom of met rabarber en paprika. Het hoeft overigens geen grote taart te zijn, het is ook leuk om een keer voor kleine friandises te kiezen of zoete brunchbroodjes.

copy pastry
Jurken Koens. Copy Pastry. Uitgeverij Forte Culinair. 240 pagina’s. Prijs: 32,50 euro.

Vegan bacon

Meestal is de uitdaging: wat kook ik voor mijn vegan gasten? Maar Gaz Oakley stelde zich als vegan juist de vraag: wat kook ik voor mijn niet-vegan gasten en hoe zorg ik ervoor dat ze absoluut niet het gevoel hebben dat ze iets missen? Met dat doel in z’n achterhoofd ontwikkelde hij talloze vegan recepten. Van zelfgemaakte vegan bacon, tot vegan kalkoen en vegan rundvlees tot groentecreaties als kazige prei en ingepakte worteltjes.

vegan
Gaz Oakley. Vegan Party. Karakter Uitgevers. 176 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.

Meer inspiratie voor de feestdagen vind je in The big Christmas issue van foodies!

 

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!