Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hertenbiefstuk met portjus, gesmoorde spruiten en appel

Deze wildgerechten wil je op tafel met kerst: eenvoudig en spectaculair

De feestdagen zijn bij uitstek het moment om eens een wildgerecht te serveren. Vind je koken met wild lastig? Nergens voor nodig, met deze recepten bereid je zelf een heerlijke fazantfi let, hertenbiefstuk of wildzwijnhaas.

Lees verder na de advertentie

Wild met kerst

Tegenwoordig kun je wild het hele jaar door eten, maar met de feestdagen is het nét even wat specialer. Zeker met wat heerlijke bijpassende bijgerechten ernaast. Vind jij het soms lastig of spannend om te koken met wild? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met deze recepten voor wild zet je met gemak een heerlijk én indrukwekkend wildgerecht op tafel.

Wildrecepten voor kerst

Of je nu kiest voor hert, eend of fazant, wild heeft van zichzelf ontzettend veel smaak. Hierdoor zet je op een relatief simpele manier al snel iets heel bijzonders op tafel. Dat is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor wild met de feestdagen.

Maar met alleen een goed stukje vlees ben je er nog niet. Want met een goede saus komt het vlees nog beter tot zijn recht. Combineer dat met winterse groenten, zoals spruitjes, pompoen of pastinaak en je zet een feestelijk kerstrecept op tafel dat onwijs lekker is én een luxe uitstraling heeft. Probeer onderstaande recepten maar eens en serveer dit jaar wild met kerst!

Fazantfilet met romige zuurkool

Fazantfilet met pancetta, rozemarijn en romige zuurkool

Aan de slag met wild! Dit heerlijke recept met fazantfilet lijkt misschien ingewikkeld, maar is verrassend makkelijk te maken. De romige zuurkool maakt dit gerecht helemaal compleet.

Naar het recept
Wildzwijnhaas met hazelnoten- chorizocrunch en sinaasappel

Wildzwijnhaas met hazelnoten- chorizocrunch ensinaasappel

Een mooi stuk vlees gecombineerd met pompoen, sinaasappel en een heerlijke crunch. Dat klinkt als iets wat je wilt proberen toch? Maak hem met dit recept en zet een feestelijk gerecht op tafel!

Naar het recept
Hertenbiefstuk met portjus, gesmoorde spruiten en appel

Hertenbiefstuk met portjus, gesmoorde spruiten en appeltjes

Hertenbiefstuk is heel mals vlees en je kunt er onwijs veel lekkere gerechten mee maken. Zo gaat hij in dit recept heerlijk samen met de spruiten en friszure appeltjes. Maak er een eigen portjus bij en je feestelijke gerecht is compleet!

Naar het recept

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Een ontspannen kerst.

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!