Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Yvonne: ‘Dit appje is voor mij het startschot van de lente’

Yvonne: ‘Dit appje is voor mij het startschot van de lente’

Advertentie

"Ik heb asperges gehaald, kom je dit weekend eten?’. Dit jaarlijkse appje van mijn moeder is hét startschot van de lente voor mij. Het gerecht is al jaren hetzelfde en het is al jaren het lekkerste gerecht van het jaar. Gekookte asperges met een dekentje van ham, kaas en hollandaisesaus.

Ik weet inmiddels wat voor heerlijke gerechten je allemaal met asperges kunt maken, maar één keer per jaar wil ik niets liever dan de klassieke asperges van mijn moeder. Dit jaar draaien we de rollen even om en haal ik de asperges op bij de boer. Van aspergeboer Frank leerde ik vast 0p welke dingen ik moet letten bij het kopen van asperges zodat ik straks de beste exemplaren voor mama kan meenemen. Ben je ook benieuwd naar zijn tips? Je leest ze in Foodies april.

Hoewel ik gerust, zolang het seizoen duurt, elke dag asperges kan eten, vind je in deze Foodies ook genoeg andere lentegerechten zoals geroosterde kip of gebakken radijsjes met citroenyoghurt. Met een beetje geluk haal ik die radijsjes dit jaar uit eigen tuin, met de tips van de moestuinmeisjes. Laten we samen genieten van de lente, van lekker lente-eten en vooral het zonnetje op ons gezicht. Daar zijn we allemaal wel aan toe.

Heb je Foodies nog niet in huis en wil je wel vast aan de slag? Kies dan een van onze asperge recepten uit en verzeker jezelf van een heerlijk diner!

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!