Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De perfecte naan

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

Advertentie

Een verse, fluffy naan om in je curry te dopen? Die maak je makkelijk zelf, gewoon in de pan!

Zelf naan brood maken

Niets is lekkerder dan vers, zelfgemaakt brood. En dat geldt ook voor de perfecte naan. Afgezien van wat wachttijd heb je maar 40 minuten nodig om zelf naan te maken. Ga je een heerlijk Indiaas gerecht maken? Gebruik deze tips & tricks en ons recept voor de perfecte naan!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kneden

Door het deeg grondig te kneden wordt het lekker sterk en elastisch zodat het flink kan rijzen en in volume toenemen, zonder dat het scheurt. Een keukenmachine met een deeghaak is hiervoor ideaal, maar je kunt dit eventueel ook met de hand doen.

Hete pan

Zorg dat de pan echt goed heet is voor je het deeg erin legt. Door de bodem licht met olie te bestrijken, zorg je dat de broodjes niet blijven plakken. Vanwege de hoge temperatuur is een zware gietijzeren pan ideaal. Een koekenpan met antiaanbaklaag is namelijk niet bestand tegen zulke hoge temperaturen en je zou het beschermende laagje zelfs kunnen beschadigen.

Blaren

Door het deeg in de hete pan te leggen, wordt het snel bubbelig aan de oppervlakte. Draai de broodjes om wanneer er aan de onderzijde goudbruine ‘blaren’ ontstaan, dat duurt 1-2 minuten. Bak daarna kort verder tot ook de andere kant een mooi kleurtje heeft gekregen.

Kruidenboter

De warme boter met koriander en knoflook maakt de broodjes extra smeuïg en brengt ze lekker op smaak. Bestrijk de broodjes nog warm met de boter, dan trekken de smaken het beste in. De hoeveelheid knoflook kun je aanpassen naar je eigen smaak.

Het recept voor de perfecte naan

> naar het recept voor de perfecte naan

De perfecte naan

Onze tips

Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!