Advertentie
1. Plants Only Kitchen
Gaz Oakley kan je gerust de koning van de plantaardige keuken noemen. Zijn recepten bevatten geen moeilijke ingrediënten, maar zijn wel super verrassend en natuurlijk waanzinnig lekker. Probeer bijvoorbeeld de aardappel-chilischotel van zijn vader of maak een dampende kom ramen met tofu.
2. Vegan vibes
Begin je net met vegan eten en wil je niet alleen recepten, maar ook goed onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie? Dan is Vegan Vibes van diëtiste Lisa Steltenpool jouw nieuwe favoriete boek. Leer je niet alleen een heerlijke sushiburger maken, maar ook alles over voedingsstoffen en vervangers.
3. Veganista
Ze gaf het boek eerst zelf uit, maar al snel werd haar meesterwerk opgepikt door uitgeverij Terra. Wij snappen direct waarom, want zelfs voor niet-vegans is Veganista een musthave. Dit heerlijke boek van de Belgische Luna Trapani staat vol plantaardige Italiaanse recepten die je keer op keer maakt. Mijn persoonlijke favoriet? De gnocchi in romige saffraansaus, daar kan ik van blijven eten!
4. Easy Vegan 2
Niet te moeilijk, maar wel heel lekker: in Easy Vegan 2 neemt Sanne van Rooij je mee de wereld over. Van hummuspasta uit het Midden-Oosten tot een Australische smoothiebowl: met dit boek ga je culinair op reis in je eigen keuken. We like!
5. Vegan east
Met haar Indische opa en vader kreeg Milou van der Will de oosterse kookkunst met de paplepel ingegoten. Het schrij ven leerde ze later (ze bracht onder andere de thriller Rood licht uit) en het was een kwestie van tijd tot ze beide ging combineren. Milou’s eerste kookboek bevat meer dan 80 oosterse vegangerechten die bewijzen dat je niets hoeft te missen als vegan. Van te gekke boemboes tot sambal goreng paksoi en sticky crispy aubergine.
Krijg je al zin om te koken? Ontdek hier onze favoriete vegan recepten
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Roxanne