Gaz Oakley kan je gerust de koning van de plantaardige keuken noemen. Zijn recepten bevatten geen moeilijke ingrediënten, maar zijn wel super verrassend en natuurlijk waanzinnig lekker. Probeer bijvoorbeeld de aardappel-chilischotel van zijn vader of maak een dampende kom ramen met tofu.
2. Vegan vibes
Begin je net met vegan eten en wil je niet alleen recepten, maar ook goed onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie? Dan is Vegan Vibes van diëtiste Lisa Steltenpool jouw nieuwe favoriete boek. Leer je niet alleen een heerlijke sushiburger maken, maar ook alles over voedingsstoffen en vervangers.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
3. Veganista
Ze gaf het boek eerst zelf uit, maar al snel werd haar meesterwerk opgepikt door uitgeverij Terra. Wij snappen direct waarom, want zelfs voor niet-vegans is Veganista een musthave. Dit heerlijke boek van de Belgische Luna Trapani staat vol plantaardige Italiaanse recepten die je keer op keer maakt. Mijn persoonlijke favoriet? De gnocchi in romige saffraansaus, daar kan ik van blijven eten!
4. Easy Vegan 2
Niet te moeilijk, maar wel heel lekker: in Easy Vegan 2 neemt Sanne van Rooij je mee de wereld over. Van hummuspasta uit het Midden-Oosten tot een Australische smoothiebowl: met dit boek ga je culinair op reis in je eigen keuken. We like!
5. Vegan east
Met haar Indische opa en vader kreeg Milou van der Will de oosterse kookkunst met de paplepel ingegoten. Het schrij ven leerde ze later (ze bracht onder andere de thriller Rood licht uit) en het was een kwestie van tijd tot ze beide ging combineren. Milou’s eerste kookboek bevat meer dan 80 oosterse vegangerechten die bewijzen dat je niets hoeft te missen als vegan. Van te gekke boemboes tot sambal goreng paksoi en sticky crispy aubergine.
Krijg je al zin om te koken? Ontdek hier onze favoriete vegan recepten
Onze tips
De beste kipgerechten maak je zo
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.