Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
kookboeken voor vegetariërs

5 kookboeken die je als vegan moét hebben

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het is november en dat betekent niet alleen stilte voor de (kerst)storm. Deze maand staat volledig in het teken van plantaardig eten. Doe jij ook mee? Dankzij deze vegan kookboeken heb jij genoeg inspiratie.

1. Plants Only Kitchen

Gaz Oakley kan je gerust de koning van de plantaardige keuken noemen. Zijn recepten bevatten geen moeilijke ingrediënten, maar zijn wel super verrassend en natuurlijk waanzinnig lekker. Probeer bijvoorbeeld de aardappel-chilischotel van zijn vader of maak een dampende kom ramen met tofu.

2. Vegan vibes

Begin je net met vegan eten en wil je niet alleen recepten, maar ook goed onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie? Dan is Vegan Vibes van diëtiste Lisa Steltenpool jouw nieuwe favoriete boek. Leer je niet alleen een heerlijke sushiburger maken, maar ook alles over voedingsstoffen en vervangers.

3. Veganista

Ze gaf het boek eerst zelf uit, maar al snel werd haar meesterwerk opgepikt door uitgeverij Terra. Wij snappen direct waarom, want zelfs voor niet-vegans is Veganista een musthave. Dit heerlijke boek van de Belgische Luna Trapani staat vol plantaardige Italiaanse recepten die je keer op keer maakt. Mijn persoonlijke favoriet? De gnocchi in romige saffraansaus, daar kan ik van blijven eten!

4. Easy Vegan 2

Niet te moeilijk, maar wel heel lekker: in Easy Vegan 2 neemt Sanne van Rooij je mee de wereld over. Van hummuspasta uit het Midden-Oosten tot een Australische smoothiebowl: met dit boek ga je culinair op reis in je eigen keuken. We like!

5. Vegan east

Met haar Indische opa en vader kreeg Milou van der Will de oosterse kookkunst met de paplepel ingegoten. Het schrij ven leerde ze later (ze bracht onder andere de thriller Rood licht uit) en het was een kwestie van tijd tot ze beide ging combineren. Milou’s eerste kookboek bevat meer dan 80 oosterse vegangerechten die bewijzen dat je niets hoeft te missen als vegan. Van te gekke boemboes tot sambal goreng paksoi en sticky crispy aubergine.

Krijg je al zin om te koken? Ontdek hier onze favoriete vegan recepten

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!