
Bye Bye Cheeseburger
Lees verder na de advertentie
Na twee succesvolle boeken over health en mindset, trakteert TV-chef en blogger Steffi Vertriest je opnieuw op een stevige portie inspiratie om gezond te koken. Haar nieuwste kookboek āBye Bye Cheeseburgerā, naar de gelijknamige blog, staat boordevol verrassende en gezonde gerechten.
Voedingsexpert
Als voedingsexpert grijpt Steffi steeds terug naar de natuur en de roots van de mens: een zo puur mogelijke voeding. Vooral de LHI-methode is voor haar de sleutel tot een gezonde levensstijl. In deze methode wordt de impact van de mens tot een minimum beperkt. Daardoor zijn veel recepten in het boek naar deze levensstijl geschreven.
Lees verder na de advertentie
Pure keuken
Op haar blog Bye ByeCheeseburger inspireert Steffi je op allerhande manieren om voor een gezonde levensstijl te kiezen. Haar site staat boordevol verrassende en gezonde gerechten die na al die jaren weleens vereeuwigd mochten worden op papier. In het gelijknamige kookboek staat de pure keuken centraal. Makkelijke recepten voor iedere dag, waaronder ook vegetarische, veganistische en gluten- en lactosevrije recepten.

Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Steffi: “Hmmm, dit is je nieuwe favoriete traktatie, for sure! Verwennerij op zān best en daarom ook superleuk om anderen voor te schotelen. Een goede keuze op elke dag, maar extra opmonterend op van die druilerige dagen waarop je extra lief voor jezelf (en voor anderen) wilt zijn.”
Lees verder na de advertentie
Steffi: “Ik probeer nog steeds een trend te maken van breakfast salads. Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediĆ«nten. Ik heb deze salade The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van CaliforniĆ« verzot op zijn. Laat je niet misleiden door de term, deze salade smaakt ook heerlijk bij de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stoofpotje.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




