
Bye Bye Cheeseburger
Lees verder na de advertentie
Na twee succesvolle boeken over health en mindset, trakteert TV-chef en blogger Steffi Vertriest je opnieuw op een stevige portie inspiratie om gezond te koken. Haar nieuwste kookboek ‘Bye Bye Cheeseburger’, naar de gelijknamige blog, staat boordevol verrassende en gezonde gerechten.
Voedingsexpert
Als voedingsexpert grijpt Steffi steeds terug naar de natuur en de roots van de mens: een zo puur mogelijke voeding. Vooral de LHI-methode is voor haar de sleutel tot een gezonde levensstijl. In deze methode wordt de impact van de mens tot een minimum beperkt. Daardoor zijn veel recepten in het boek naar deze levensstijl geschreven.
Pure keuken
Op haar blog Bye ByeCheeseburger inspireert Steffi je op allerhande manieren om voor een gezonde levensstijl te kiezen. Haar site staat boordevol verrassende en gezonde gerechten die na al die jaren weleens vereeuwigd mochten worden op papier. In het gelijknamige kookboek staat de pure keuken centraal. Makkelijke recepten voor iedere dag, waaronder ook vegetarische, veganistische en gluten- en lactosevrije recepten.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Steffi: “Hmmm, dit is je nieuwe favoriete traktatie, for sure! Verwennerij op z’n best en daarom ook superleuk om anderen voor te schotelen. Een goede keuze op elke dag, maar extra opmonterend op van die druilerige dagen waarop je extra lief voor jezelf (en voor anderen) wilt zijn.”
Steffi: “Ik probeer nog steeds een trend te maken van breakfast salads. Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediënten. Ik heb deze salade The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van Californië verzot op zijn. Laat je niet misleiden door de term, deze salade smaakt ook heerlijk bij de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stoofpotje.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.