Advertentie
Bye Bye Cheeseburger
Na twee succesvolle boeken over health en mindset, trakteert TV-chef en blogger Steffi Vertriest je opnieuw op een stevige portie inspiratie om gezond te koken. Haar nieuwste kookboek ‘Bye Bye Cheeseburger’, naar de gelijknamige blog, staat boordevol verrassende en gezonde gerechten.
Voedingsexpert
Als voedingsexpert grijpt Steffi steeds terug naar de natuur en de roots van de mens: een zo puur mogelijke voeding. Vooral de LHI-methode is voor haar de sleutel tot een gezonde levensstijl. In deze methode wordt de impact van de mens tot een minimum beperkt. Daardoor zijn veel recepten in het boek naar deze levensstijl geschreven.
Pure keuken
Op haar blog Bye ByeCheeseburger inspireert Steffi je op allerhande manieren om voor een gezonde levensstijl te kiezen. Haar site staat boordevol verrassende en gezonde gerechten die na al die jaren weleens vereeuwigd mochten worden op papier. In het gelijknamige kookboek staat de pure keuken centraal. Makkelijke recepten voor iedere dag, waaronder ook vegetarische, veganistische en gluten- en lactosevrije recepten.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Cookie latte
Steffi: “Hmmm, dit is je nieuwe favoriete traktatie, for sure! Verwennerij op z’n best en daarom ook superleuk om anderen voor te schotelen. Een goede keuze op elke dag, maar extra opmonterend op van die druilerige dagen waarop je extra lief voor jezelf (en voor anderen) wilt zijn.”
(Ontbijt)salade Los Angeles
Steffi: “Ik probeer nog steeds een trend te maken van breakfast salads. Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediënten. Ik heb deze salade The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van Californië verzot op zijn. Laat je niet misleiden door de term, deze salade smaakt ook heerlijk bij de lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stoofpotje.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.