
One Pan Perfect
Lees verder na de advertentie
Donna Hay is wat ons betreft de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. Ze overtreft zichzelf in haar allernieuwste kookboek “One Pan Perfect“. De naam zegt het al, een kookboek boordevol recepten die in ƩƩn pan te bereiden zijn. Al komt niet in elk recept een pan tevoorschijn, veel recepten maak je ook met alle gemak op ƩƩn bakplaat in de oven bijvoorbeeld.

Donna over ‘One Pan Perfect’:
Lees verder na de advertentie
“Er is iets magisch aan een bescheiden bakplaat of die goeie ouwe ovenschotel; ik zou dit het wonder van het eenpansgerecht willen noemen. Daar, in de hectiek van het dagelijkse leven, leren ingrediĆ«nten elkaar borrelend en sudderend kennen en komt het beste in hen naar boven. En dat is waar het bij ’the One’ om draait: minimale poespas voor een maximale smaak. Van flexibele doordeweekse maaltijden die je binnen enkele minuten in elkaar kunt draaien, tot luie zondagse feestelijke gerechten die ook zo op tafel staan. Ik noem dit het ‘one-pan’-wonder. En ik kan niet wachten om dit met je te delen.”
Gemak dient de mens
Smaak is leidend bij Donna en het oog wil ook wat, maar daarnaast dient in ‘One Pan Perfect’ het gemak de mens. En zo vind je ditmaal, naast wederom fantastische foto’s, talloze recepten voor goedgevulde bakplaten, heerlijke eenpansmaaltijden en supersnelle en verse doordeweekse maaltijden uit ƩƩn pan, ovenschotel of plaat. Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van AustraliĆ« heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Ze is dan ook erg populair in Nederland.
Lees verder na de advertentie
De recepten
Stuk voor stuk zijn de recepten uit het nieuwe boek van Donna Hay goed te bereiden. Niet al teveel moeilijke kooktechnieken, gewoon begrijpelijke taal en goed verkrijgbare producten. Sommige recepten hebben een wat langere bereidingstijd, maar vaak compenseert dit doordat bijvoorbeeld de oven het meeste werk doet. Wij maakten haar carrotcakekoekjes met roomkaas; een absolute aanrader! Al het goede van carrot cake en koekjes komt samen in dit recept.
Het tweede recept waar we mee aan de slag gingen was een hartig recept. In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel. Door de varkensfilet te verpakken in een jasje van pancetta blijft de filet smaakvol en mals. De peer en venkel zijn verrassende ingrediƫnten die dit gerecht naar een hoger niveau brengen. Probeer het maar eens uit!
Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Donna Hay: “Met wat honing en mosterd, lekkere gebakken peren, venkel en knapperige pancetta krijg je een supersappige, buitenaards lekkere varkensfilet. In pancetta gewikkelde varkensfilets zijn smakelijker, blijven malser en krijgen een lekker knapperig jasje!”
Donna Hay: “Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan! Deze koekjes zijn overigens ook lekker zonder de roomkaasvulling ā aan jou de keus.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




