
Toko Lo
Lees verder na de advertentie
De week bespreken we het laatste boek van Lola van Ruler. Ze maakte het boek ‘Toko Lo – Indisch bakboek’. De naam zegt het al, het boek staat boordevol Indische gerechten. Zowel authentiek als met een twist. Lola neemt je mee in haar wereld en deelt verschillende familie recepten.
Indisch bakken
Heb je zin om dit weekend te bakken, maar dan niet de standaard appeltaart? In het bakboek van Lola van Ruler neemt ze je mee op een reis door de Indische keuken van vroeger en nu. Aan de hand van de lekkerste bakgerechten. Met eerbied voor de geschiedenis, een trotste blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots aan de hand van zoet en hartig gebak. Allemaal vinden ze hun oorsprong in Nederlands-Indië en later Nederland. Van spekkoek tot sponscake!
Lees verder na de advertentie
Catering Toko Lo
Naast prachtige boeken schrijven is Lola ook eigenaresse van Toko Lo; een Indische bakery die ook catering aanbiedt. Een samensmelting van passie en ambacht met Indische zoetigheden als specialiteit. Denk voornamelijk aan lang vergeten pareltjes, ondergeschoven koekjes of een all time favourite als spekkoek.

Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Lees verder na de advertentie
Een van de bekendste Aziatische snacks. In Indonesië, maar ook Nederland. De meest populaire vulling is die met kip.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



