Advertentie
Toko Lo
De week bespreken we het laatste boek van Lola van Ruler. Ze maakte het boek ‘Toko Lo – Indisch bakboek’. De naam zegt het al, het boek staat boordevol Indische gerechten. Zowel authentiek als met een twist. Lola neemt je mee in haar wereld en deelt verschillende familie recepten.
Indisch bakken
Heb je zin om dit weekend te bakken, maar dan niet de standaard appeltaart? In het bakboek van Lola van Ruler neemt ze je mee op een reis door de Indische keuken van vroeger en nu. Aan de hand van de lekkerste bakgerechten. Met eerbied voor de geschiedenis, een trotste blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots aan de hand van zoet en hartig gebak. Allemaal vinden ze hun oorsprong in Nederlands-Indië en later Nederland. Van spekkoek tot sponscake!
Catering Toko Lo
Naast prachtige boeken schrijven is Lola ook eigenaresse van Toko Lo; een Indische bakery die ook catering aanbiedt. Een samensmelting van passie en ambacht met Indische zoetigheden als specialiteit. Denk voornamelijk aan lang vergeten pareltjes, ondergeschoven koekjes of een all time favourite als spekkoek.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Een van de bekendste Aziatische snacks. In Indonesië, maar ook Nederland. De meest populaire vulling is die met kip.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Earth’s Own Cuisine”
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub
Foodies boekenclub: “Verrot lekker desembrood” van Christian Weij
Foodies boekenclub: “Chin. Ind. Rest. Kookboek”
Dit zijn de beste Aziatische kookboeken
Foodies boekenclub: “Groenvoer” van Tobias Camman
Foodies boekenclub: “The Curry Guy Thai”
Foodies boekenclub: “Kin Thai”
Foodies boekenclub: “Boergondisch”
Foodies boekenclub: “Vega India”
Foodies boekenclub: “Italopop”
Foodies boekenclub: “Everyday Vegan in 30 minuten”
Foodies boekenclub: “The Curry Guy één pan”
Foodies boekenclub: “Met Lynn de keuken in”
Foodies boekenclub: “Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.