
Lees verder na de advertentie
Jamie, wie houdt niet van ‘m? Zoals ik urenlang kan wegdromen bij zijn televisieprogramma’s, zo kan ik ook eindeloos door zijn boek blijven bladeren. Hoewel ik nog lang niet uitgekookt ben uit VEG, wat vorig jaar verscheen, wil ik zo’n beetje alles maken uit dit nieuwste boek. Ik vind de insteek, 7 recepten met 18 alledaagse ingrediĆ«nten, ontzettend boeiend. Het leert je weer creatief omgaan met de ingrediĆ«nten die je al jarenlang in je mandje stopt.
Zoals deze quiche van avocadodeeg
Lees verder na de advertentie
Tja, om Yvette kan ik in dit lijstje van leukste kookboeken van 2020 echt niet heen. Alles wat zij maakt wil je gewoon. Haar boeken lees ik niet alleen op het moment dat ik een nieuw recept wil maken, maar ook gewoon ’s avonds op de bank met een kopje thee. De combinaties die Yvette maakt, de huiselijke sfeer in haar boek en natuurlijk haar foolproof recepten maken dat dit boek een absolute favoriet van afgelopen jaar is. Al zal ik er in 2021 ook nog vaak uit koken…
Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie
Soms heb je zin om urenlang achter het fornuis te staan, maar soms wil je ook gewoon een makkelijke maaltijd die niet teveel tijd en energie kost. In zulke gevallen grijp ik altijd terug op de boeken van Rukmini Iyer. Haar recepten zijn zo ontzettend makkelijk en toch lekker en verrassend. Je mengt wat ingrediƫnten op de bakplaat, stopt de bakplaat in de oven en haalt 30 minuten later een heerlijke maaltijd eruit. Ik ben vooral fan van de spruitjes met prei, feta en tijm, het gerecht dat Rukmini maakte tijdens het eerste foodies online-event!
Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik een haat-liefde-verhouding heb met Ottolenghi. Liefde, omdat ik hem inmiddels al drie keer heb mogen interviewen en het echt een van de meest aardige en sympathieke mensen op aarde is, en haat omdat ik stiekem altijd een beetje buikpijn krijg van zijn recepten. Niet omdat ze niet lekker zijn, integendeel, maar omdat ze vaak bƩst ingewikkeld zijn. Daarom was ik zo blij met het boek SIMPEL, dat vorig jaar verscheen. Zijn nieuwste boek Flavour krijgt met recht een plaatsje in dit lijstje met leukste kookboeken van 2020, omdat het een mix is van makkelijke Ʃn wat moeilijkere recepten.
Ik sprak Yotam over zijn nieuwste boek en vroeg hem of zijn inspiratie nou nooit eens opraakt. Zijn antwoord lees je in het januarinummer van Foodies.
Dit was ‘m dan: mijn top 4 leukste kookboeken van 2020! Wil je nog meer boekeninspiratie? Bekijk dan ook eens:

Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




