
Lees verder na de advertentie
Jamie, wie houdt niet van ‘m? Zoals ik urenlang kan wegdromen bij zijn televisieprogramma’s, zo kan ik ook eindeloos door zijn boek blijven bladeren. Hoewel ik nog lang niet uitgekookt ben uit VEG, wat vorig jaar verscheen, wil ik zo’n beetje alles maken uit dit nieuwste boek. Ik vind de insteek, 7 recepten met 18 alledaagse ingrediĆ«nten, ontzettend boeiend. Het leert je weer creatief omgaan met de ingrediĆ«nten die je al jarenlang in je mandje stopt.
Zoals deze quiche van avocadodeeg
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Tja, om Yvette kan ik in dit lijstje van leukste kookboeken van 2020 echt niet heen. Alles wat zij maakt wil je gewoon. Haar boeken lees ik niet alleen op het moment dat ik een nieuw recept wil maken, maar ook gewoon ’s avonds op de bank met een kopje thee. De combinaties die Yvette maakt, de huiselijke sfeer in haar boek en natuurlijk haar foolproof recepten maken dat dit boek een absolute favoriet van afgelopen jaar is. Al zal ik er in 2021 ook nog vaak uit koken…

Soms heb je zin om urenlang achter het fornuis te staan, maar soms wil je ook gewoon een makkelijke maaltijd die niet teveel tijd en energie kost. In zulke gevallen grijp ik altijd terug op de boeken van Rukmini Iyer. Haar recepten zijn zo ontzettend makkelijk en toch lekker en verrassend. Je mengt wat ingrediƫnten op de bakplaat, stopt de bakplaat in de oven en haalt 30 minuten later een heerlijke maaltijd eruit. Ik ben vooral fan van de spruitjes met prei, feta en tijm, het gerecht dat Rukmini maakte tijdens het eerste foodies online-event!
Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik een haat-liefde-verhouding heb met Ottolenghi. Liefde, omdat ik hem inmiddels al drie keer heb mogen interviewen en het echt een van de meest aardige en sympathieke mensen op aarde is, en haat omdat ik stiekem altijd een beetje buikpijn krijg van zijn recepten. Niet omdat ze niet lekker zijn, integendeel, maar omdat ze vaak bƩst ingewikkeld zijn. Daarom was ik zo blij met het boek SIMPEL, dat vorig jaar verscheen. Zijn nieuwste boek Flavour krijgt met recht een plaatsje in dit lijstje met leukste kookboeken van 2020, omdat het een mix is van makkelijke Ʃn wat moeilijkere recepten.
Ik sprak Yotam over zijn nieuwste boek en vroeg hem of zijn inspiratie nou nooit eens opraakt. Zijn antwoord lees je in het januarinummer van Foodies.
Dit was ‘m dan: mijn top 4 leukste kookboeken van 2020! Wil je nog meer boekeninspiratie? Bekijk dan ook eens:

Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het āEasy Airfryerā-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy Ć©Ć©n pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.